Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, 10:16:13 πμ
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 08:50

Λαβρόφ: «Θα βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό να απαλλαγεί από το καθεστώς Ζελένσκι»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «αντιλαϊκό καθεστώς εναντίον της ιστορίας»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σημειώνει πως η Ρωσία επιδιώκει την ανατροπή της «αντιλαϊκής» –όπως την χαρακτήρισε– κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Ο κ. Λαβρόφ όντας στο Κάιρο είπε ότι «οπωσδήποτε θα βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό να απαλλαγεί από το καθεστώς, που είναι απόλυτα αντιλαϊκό και εναντίον της ιστορίας», και συμπλήρωσε ότι ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός στο μέλλον θα ζήσουν μαζί.

Το τελευταίο διάστημα βέβαια, η Ρωσία έχει γίνει ακόμη πιο επιθετική όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σεργκέι Λαβ ρόφ να απειλεί την Τετάρτη ότι η χώρα του θα καταλάβει κι άλλα εδάφη εκτός από αυτά της περιοχής του Ντονμπάς.

Με δεδομένες τις παραδόσεις όπλων που έχουν μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές από τη Δύση στον ουκρανικό στρατό, είναι απαραίτητο να απωθηθούν περαιτέρω οι δυνάμεις του Κιέβου από τις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, που συγκροτούν το Ντονμπάς. Η Μόσχα έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες «Λαϊκές Δημοκρατίες» τις φιλορωσικές αρχές των δύο περιφερειών.

Πριν από τρεις μήνες, ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία «δε σχεδιάζει» να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» στην Ουκρανία, ενώ είχε συμπληρώσει ότι είναι στο χέρι του λαού της Ουκρανίας να επιλέγει ποιοι θα τον κυβερνήσουν.

Δείτε επίσης: Κίνα: Οι νέες επενδυτικές δαπάνες στη Ρωσία και τη Σρι Λάνκα πέφτουν στο μηδέν

Πηγή: Politic.gr