Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, 8:31:00 πμ
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 14:20

Λίβανο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με δράση και στην Ελλάδα

Ένας από τους συνεργούς του κυκλώματος διέμενε στην Ελλάδα.

Δύο Σύροι συνελήφθησαν σήμερα στο Λίβανο, που αποτελούσαν μέλη δικτύου διακινητών που οργάνωνε την παράτυπη μετανάστευση προς την Ευρώπη εκατοντάδων ανθρώπων από τη Λιβύη μέσω της Μεσογείου.

Σε ανακοίνωση οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας (FSI) διευκρίνισαν πως οι δύο άνδρες, που εισήλθαν παράνομα στον Λίβανο, συνελήφθησαν στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με τη Συρία.

Σύμφωνα με τις FSI, οι δύο διακινητές είναι μέλη ενός δικτύου που οργανώνει την παράτυπη μετανάστευση «Σύρων, Λιβανέζων, Αιγυπτίων, Παλαιστινίων, Αφρικανών και άλλων από τη Λιβύη προς την Ευρώπη με σκάφη».

Ο ένας από τους διακινητές δούλευε σε συντονισμό με δύο αδέλφια του, εκ των οποίων ο ένας ζούσε στη Λιβύη και ο άλλος στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει πως οι δύο άνδρες είχαν επίσης ως συνεργούς «Λιβανέζους της περιοχής Ουάντι Χαλέντ» στο βόρειο τμήμα της χώρας, ένα από τα κύρια σημεία διέλευσης των Σύρων που εισέρχονται παράτυπα στονΛίβανο.

Ομολόγησαν ότι ζητούσαν 3.500 δολάρια από κάθε υποψήφιο παράτυπης μετανάστευσης και πως οργάνωναν το ταξίδι από τη Λιβύη με σκάφη προς την Ιταλία και την Ελλάδα.

Ένα από τα σκάφη των οποίων είχαν οργανώσει το ταξίδι ναυάγησε ανοικτά του Τομπρούκ στην ανατολική Λιβύη πριν από μήνες. Οι δύο διακινητές διέφυγαν τότε από τη Λιβύη για τη Συρία.

Δείτε επίσης: Αττική: Στην Ευελπίδων οι 87 συλληφθέντες για το οπαδικό ραντεβού – Έκαναν χειρονομίες μέσα από την κλούβα

Πηγή: Politic.gr