Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 1:04:33 πμ
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 10:47

Λωρίδα της Γάζας: Χιλιάδες άνθρωποι άρπαξαν αλεύρι και άλλα βασικά είδη επιβίωσης από κέντρα διανομής

Στα άκρα βρίσκεται η κατάσταση στη Γάζα, αφού σύμφωνα με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών χιλιάδες κάτοικοι μπήκαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή και πήραν αλεύρι και «βασικά είδη επιβίωσης».

«Χιλιάδες άνθρωποι εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής της UNRWA στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», διευκρίνισε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

«Πρόκειται για ανησυχητική ένδειξη ότι αρχίζει να καταρρέει η δημόσια τάξη ύστερα από τρεις εβδομάδες πολέμου και αυστηρής πολιορκίας στη Γάζα», τόνισε η UNRWA σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Δύο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, το Ισραήλ απέκλεισε τη Γάζα και έπαψε να δίνει νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα στον παλαιστινιακό θύλακα στον οποίο ζουν 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι. Από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στη Γάζα μόνο 84 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια.

Περισσότεροι Ισραηλινοί στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Χαμάς, ο στρατός του Ισραήλ στέλνει πλέον περισσότερους στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.

«Στη διάρκεια της νύχτας (του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή) αυξήσαμε” τον αριθμό των δυνάμεων του στρατού που εισέρχονται στην Λωρίδα της Γάζας “και αυτές εντάχθηκαν σε αυτές που πολεμούν ήδη εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Αυξάνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών μας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας», διευκρίνισε.

Δείτε επίσης:Ισραήλ: Δεν παραδέχεται ευθύνες για το μπλακάουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Γάζα

Ακολουθήστε μας και στο Google News

Πηγή: Politic.gr