Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, 5:35:44 πμ
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 14:11

Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου της Ρωσίας στην POLITIC: «Ανά πάσα στιγμή μπορούν να επιστρατεύσουν τον άντρα μου»

«Αν έρθει χαρτί στον άντρα μου, τότε θα γυρίσουμε άμεσα στην Ελλάδα» είπε η 26χρονη Μ.Κ.

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες κάτοικοι της Ρωσίας μετά από τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έτσι ώστε να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία.

Οικογενειάρχες, στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί να τους έρθει χαρτί επιστράτευσης, αναζητούν τρόπο διαφυγής από τη χώρα.

Ελληνίδα κάτοικος της Ρωσίας, μίλησε στην politic και σχολίασε το πώς βιώνουν οι κάτοικοι εκεί την επικρατούσα κατάσταση λέγοντας πως σε περίπτωση που καλέσουν τον σύζυγό της ο οποίος έχει και ελληνικό διαβατήριο, τότε θα κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για να επιστρέψουν στην Ελλάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Από τότε που άρχισε ο πόλεμος μέχρι τώρα, δεν είχε αλλάξει τίποτα. Τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίσει να παίρνουν στον πόλεμο τους άνδρες. Όχι, όλους αλλά μόνο το 1%. Δε γνωρίζουμε βέβαια με ποια κριτήρια τους επιλέγουν» είπε αρχικά.

«Η ζωή συνεχίζεται κανονικά»

Η ίδια κάτοικος στη συνέχεια μίλησε για το πώς κυλάει η καθημερινότητα στη Ρωσία όλο αυτό το διάστημα, λέγοντας ότι «η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Δεν καταλαβαίνει κανείς μας ότι γίνεται πόλεμος».

«Το μόνο πράγμα που συμβαίνει είναι ότι δεν υπάρχουν εισιτήρια. Αρκετοί άνθρωποι προσπαθούν να φύγουν, αλλά ακόμη κι αυτό το καταλάβαμε μόνο όταν θέλαμε να αγοράσουμε εμείς εισιτήρια».

Για το αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν απολαμβάνει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των κατοίκων της χώρας, σχολίασε ότι «δεν έχει αλλάξει κανείς άποψη γι’ αυτόν. Ο Πούτιν για τη Ρωσία κάνει το σωστό. Αν δεν έκανε κάποια κίνηση, τότε θα άρχιζε η ένταση από την πλευρά της Ουκρανίας».

«Ανά πάσα στιγμή μπορούν να επιστρατεύσουν τον άντρα μου»

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πιθανότητα να κληθεί και ο σύζυγός της στον πόλεμο, είπε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία.

«Ο άντρας μου έχει και ελληνικό και ρωσικό διαβατήριο, οπότε μπορεί να τον επιστρατεύσουν και αυτόν. Σε περίπτωση που του έρθει χαρτί, θα απευθυνθούμε στην πρεσβεία και θα γυρίσουμε αμέσως στην Ελλάδα μαζί με το παιδί μας».

Δείτε επίσης:Λετονία: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στα σύνορα με τη Ρωσία

Πηγή: Politic.gr