Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 6:19:36 πμ
etpa
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 16:04

Ν. Δένδιας στη Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ: Ανάγκη σταθεροποίησης της κατάστασης στα Δυτικά Βαλκάνια (vid)

Συντάκτης:

Τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη σταθεροποίησης της κατάστασης στα Δυτικά Βαλκάνια, ανέπτυξε στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Ρίγα της Λετονίας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Περαιτέρω, εξήγησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ευρωπαϊκή τους πορεία. «Σήμερα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση εδώ στη Ρίγα, στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Νίκος Δένδιας είχε διμερείς συναντήσεις με τους νέους υπουργούς Εξωτερικών της Ολλανδίας και της Νορβηγίας. «Υπάρχουν πολλά κοινά, μεταξύ των οποίων και τα θέματα του Δικαίου της Θάλασσας που μπορούν και πρέπει να συζητηθούν», υπογράμμισε σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών στη δήλωσή του.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε συνάντηση, υπό την προεδρία του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, για την υποσαχάρια Αφρική, το Σαχέλ.

Στη συνάντηση κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που έχουν διπλωματική παρουσία στην υποσαχάρια Αφρική, ανέφερε ο Νίκος Δένδιας και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε καινούρια ελληνική πρεσβεία στη Σενεγάλη πρόσφατα.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, συζητούνται οι προκλήσεις ασφαλείας που παρουσιάζει η υποσαχάρια Αφρική για την Ευρώπη και το πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα, ανθρωπιστικά καταρχήν, αλλά και προβλήματα τρομοκρατίας και το μεταναστευτικό, που εκπηγάζουν από αυτή την περιοχή.

Δείτε επίσης: Μπλίνκεν – Λαβρόφ: Την Πέμπτη συναντιούνται στη Στοκχόλμη (vid)

  • Συγκλονίζει ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου: «Ο άντρας της και ο Πνευματικός της την έπεισαν να μην εμβολιαστεί» (vid)
  • Το Skoda ENYAQ iV βρίσκεται υποψήφιος για το «Car of the Year 2022» (pics)
  • Κορονοϊός: 6.196 νέα κρούσματα – 75 θάνατοι – 690 διασωληνωμένοι
  • Δήμος Αχαρνών: Ξεκίνησε η κατασκευή κυκλικών κόμβων στους Θρακομακεδόνες
  • Στη Μόσχα η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

Πηγή: Politic.gr