Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:31:16 πμ
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 19:06

ΝΑΤΟ: Από μέρα σε μέρα η έγκριση της Τουρκίας για ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία

Αλλάζει στάση, όπως φαίνεται, η Τουρκία σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και οι συζητήσεις πρόκειται να αρχίσουν εντός των προσεχών ημερών.

«Αργότερα εντός της τρέχουσας εβδομάδας» πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από το τουρκικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο Bloomberg.

Αυξημένη πιθανότητα υπάρχει σύμφωνα με άλλη πηγή στο βρετανικό δίκτυο να ξεκινήσει η συζήτηση ακόμα και αύριο, Τρίτη.

Το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο διαθέτει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, μαζί με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα ζητήσει την έγκριση της τουρκικής Βουλής για την επικύρωση της ένταξης της χώρας της Σκανδιναβίας στη Συμμαχία, είπε ο αξιωματούχος στο Bloomberg, ο οποίος μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας.

Σε περίπτωση που η Τουρκία ανάψει πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας, τότε το τελευταίο εμπόδιο θα είναι η Ουγγαρία.

Να σημειώσουμε πως ήδη η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού Κοινοβουλίου έχει εγκρίνει την υποψηφιότητα της Σουηδίας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ από τον περασμένο μήνα. Ωστόσο είναι απαραίτητη η έγκριση της Ολομέλειας προκειμένου το πρωτόκολλο να γίνει νόμος του κράτους και να υπογραφεί από τον Ερντογάν.

Δείτε επίσης: Η έκπληξη της Τζένιφερ Λόπεζ σε drag queen στη σκηνή

Πηγή: Politic.gr