Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 1:33:22 μμ
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 22:24

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ενδιαφέρεται να αγοράσει την Washington Post

Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων, ενδιαφέρεται να αγοράσει είτε την εφημερίδα Washington Post είτε την Dow Jones, τη μητρική εταιρεία της εφημερίδας Wall Street Journal, ανέφερε σήμερα ο ιστότοπος Axios, επικαλούμενος μια πηγή την οποία δεν κατονομάζει.

Μια τέτοια συγχώνευση θα δημιουργούσε έναν κολοσσό οικονομικών και ειδησεογραφικών πληροφοριών, επιτρέποντας στον 12ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να πουλήσει ακόμη περισσότερα Bloomberg Terminals (τερματικοί σταθμοί που παρέχουν οικονομικά και επενδυτικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο).

Σύμφωνα με το Axios, ο Μπλούμπεργκ θεωρεί ότι η Dow Jones που ανήκει στη News Corp, είναι το ιδανικότερο συμπλήρωμα τη πρακτορείου του όμως θα αγόραζε την Post εφόσον ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon.com, ενδιαφέρεται να πουλήσει την εφημερίδα.

Η Bloomberg L.P., η Washington Post και η Dow Jones δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ένα αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Οι μετοχές της News Corp κατέγραφαν άνοδο +3%.

Τον Οκτώβριο ο Ρούπερτ Μέρντοχ ξεκίνησε μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην επανένωση της μιντιακής αυτοκρατορίας του, της News Corp και της Fox Corp, σχεδόν μία δεκαετία μετά τη διάσπασή της.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει την χώρα (vid)

Πηγή: Politic.gr