Ο Μπράιαν Ανταμς, εκτός από διάσημος τραγουδιστής είναι και ένας εξαιρετικός φωτογράφος - ήδη από τη δεκαετία του 2000 όταν μετρούσε πολλές επιτυχίες στη μουσική είχε αναλάβει δουλειές για το Marie Claire.
Τώρα όμως, η δουλειά του ξεπερνάει το χόμπι ή και την «ελαφρότητα» κάποιων πορτρέτων για σπουδαία γυναικεία περιοδικά. Στην έκθεση «Wounded: The Legacy of War», ο Μπράιαν Ανταμς σοκάρει καθώς κάνει αυτό που λέει και ο τίτλος του φωτογραφικού πρότζεκτ: Αναδεικνύει με τα κάδρα του τη φρικτή κληρονομιά του πολέμου.
Επί τέσσερα χρόνια ο 54χρονος σήμερα Καναδός, δούλεψε με τραυματίες βρετανούς στρατιώτες που επέστρεφαν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Τα πορτρέτα έγιναν αρχικά βιβλίο και τώρα έκθεση, η οποία μεταφέρει στην καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου το αληθινό αποτέλεσμα των εκστρατειών: Νέοι άνθρωποι τσακισμένοι, χωρίς άκρα, περισσότεροι θύματα των αυτοσχέδιων βομβών των ταλιμπάν και των φατριών του Ιράκ - το ασύμμετρο αυτών των σύγχρονων πολέμων έφερε και μια ασύμμετρη κληρονομιά.
«Δεν πιστεύω ότι κανείς θα περίμενε να δει τόσους ανθρώπους να επιστρέφουν τραυματίες» σχολιάζει ο Ανταμς.

Πηγή: Το Βήμα



