Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 3:27:40 πμ
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 10:33

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Τα δισέγγονα της βασίλισσας θα παρευρεθούν σήμερα στην κηδεία της

Όπως έγινε γνωστό, ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα συμμετέχουν στην πομπή για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο αδέρφια αποκαλούσαν «Gan Gan» τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Τζορτζ και η Σάρλοτ θα είναι μαζί με τον παππού τους,βασιλιά Κάρολο, και τον πρίγκιπα Χάρι, καθώς τα βλέμματα του κόσμου στρέφονται προς το κεντρικό Λονδίνο.

Επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ, 18 Σεπτεμβρίου 2022, ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα φέρουν τον 9χρονοΤζορτζ και την 7χρονη Σάρλοτ, να λάβουν μέρος στην πομπή για την κηδεία, με πηγές, που επικαλείται η «Daily Mail», να κάνουν λόγο για «συλλογική οικογενειακή απόφαση» να γίνουν οι νεότεροι που πιστεύεται ότι θα αναλάβουν ποτέ κεντρικό ρόλο σε μια τόσο σημαντική περίσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αδέρφια είχαν δώσει το «παρών» και στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, του προπάππου τους, πέρυσι.

Ο 9χρονος Τζορτζ και η 7χρονη Σάρλοτ θα περπατήσουν δίπλα στους γονείς τους και θα τους ακολουθούν ο θείος τους, πρίγκιπας Χάρι, με τη σύζυγό του Μέγκαν Μάρκλ, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τα δύο αδέρφια αναμένεται να δώσουν το «παρών» και στην ιδιωτική τελετή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο παλάτι του Ουίνδσορ. Αντίθετα αποφασίστηκε ότι σε όλο το τελετουργικό δεν θα λάβει μέρος ο τετράχρονος αδερφός τους, πρίγκιπας Λιούις.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία θα παρακολουθήσουν 2.000 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων 500 ξένοι ηγέτες, εστεμμένοι, πολιτικοί και διπλωματικοί αξιωματούχοι. Ένα μεγαλοπρεπές τελετουργικό αιώνων, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη εποχή, προβλέπει το πρωτόκολλο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πρόκειται ασφαλώς για κηδεία με τιμές κεφαλής κράτους, τιμές που επιφυλάσσονται για τους μονάρχες, αλλά έχουν απονεμηθεί με βασιλική συγκατάθεση σε ακόμα 12 πολιτικές, στρατιωτικές και επιστημονικές προσωπικότητες των βρετανικών νήσων, από τον Ισάακ Νεύτωνα και το λόρδο Νέλσονα έως πιο πρόσφατα τον Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Δείτε επίσης: Post Malone: Τρομακτική η τούμπα του Αμερικανού ράπερ στην σκηνή

Πηγή: Politic.gr