Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 7:47:37 μμ
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2023 19:29

Οι Βρετανοί στρέφονται όλο και περισσότερο στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Σχεδόν μισό εκατομμύριο κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου σύναψαν πέρυσι ιδιωτική ασφάλιση υγείας, ανέφερε η Telegraph

Οι τρεις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας – Bupa, Aviva και Vitality – κατέγραψαν 480.000 νέες εγγραφές το 2022, αναφέρει η εφημερίδα.

Επικαλείται έναν οργανισμό του κλάδου που δήλωσε ότι οι μεγάλες λίστες αναμονής και η αβεβαιότητα σχετικά με τις διαδικασίες ήταν μεταξύ των λόγων για την αύξηση της ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης.

Έως και 500 Βρετανοί πεθαίνουν πλέον κάθε εβδομάδα λόγω καθυστερήσεων στην επείγουσα περίθαλψη, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη το Royal College of Emergency Medicine. Οι υπερβολικοί θάνατοι την εβδομάδα που προηγήθηκε των Χριστουγέννων ήταν οι υψηλότεροι από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν η εβδομαδιαία θνησιμότητα κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα μέλη του Βασιλικού Κολλεγίου Νοσηλευτών ενώθηκαν με άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα σε απεργίες τον Δεκέμβριο του 2022, για πρώτη φορά στην 106χρονη ιστορία του. Δύο ακόμη απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Ιανουαρίου.

Σε επιστολή του Νοεμβρίου 2022 προς τους γιατρούς, το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο δήλωσε ότι το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει “συνεχή πρόσθετη ζήτηση“. Επιδίωξε να καθησυχάσει τους γιατρούς που ανησυχούσαν ότι θα αντιμετώπιζαν πειθαρχικές διώξεις σε περίπτωση που αισθάνονταν την ανάγκη να “παρεκκλίνουν από τις καθιερωμένες διαδικασίες για τη φροντίδα των ανθρώπων“.

Δείτε επίσης: Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί θέλουν να αφαιρεθεί ο τίτλος του Δούκα του Σάσεξ από τον Πρίγκιπα Χάρι

Πηγή: Politic.gr