Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 8:33:53 πμ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 14:12

Οι Γερμανοί αποθεώνουν τους Έλληνες για την 6μερη εργασία

«Τεμπέληδες Έλληνες; Πλάκα μου κάνεις; Πουθενά στην ΕΕ, με εξαίρεση την Πολωνία, οι άνθρωποι δεν εργάζονται περισσότερες ώρες από ό,τι στην Ελλάδα. Και τώρα πρόκειται να εργάζονται ακόμα περισσότερο», γράφει το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND) σχετικά με την θέσπιση της 6μερης εργασίας από την κυβέρνηση.

Μάλιστα το ρεπορτάζ προτρέπει τη γερμανική κυβέρνηση να παραδειγματιστεί από τα μέτρα της χώρας μας τονίζοντας ότι «Πρέπει επιτέλους να μάθουμε από τους Έλληνες».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ενώ η Ελλάδα έχει την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ. πολλές βιομηχανίες, ανάμεσά τους και αυτή του τουρισμού, αναζητούν απεγνωσμένα εργαζόμενους. Μάλιστα συγκεκριμένα στον τομέα του τουρισμού, σχεδόν μία στις πέντε θέσεις είναι ακάλυπτη. Προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί οι μισθοί για σεζόν παραμένουν εξωφρενικά χαμηλοί και οι συνθήκες διαβίωσης πολλές φορές άθλιες.

Όσον αφορά την έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων στην Ελλάδα είναι μια από τις μακροπρόθεσμες συνέπειες από τα χρόνια της κρίσης. Περίπου 600.000 κυρίως νέοι και μορφωμένοι Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της Eurostat, που δείχνουν ότι το 2023, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα εργάστηκαν κατά μέσο όρο 2.000ώρες. Ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 1.604 ώρες και στη Γερμανία ήταν 1.342 ώρες. Ο εργαζόμενος στην Ελλάδα δε χρειάζεται περισσότερες ώρες να δουλεύει για να ζει αξιοπρεπώς, χρειάζεται καλύτερους μισθούς και δυνατή αγοραστική δύναμη.

Ο μέσος μεικτός μισθός στην Ελλάδα το 2023 ήταν μόλις 1.251 ευρώ. Προφανώς οι περισσότερες ώρες εργασίας δεν θα ωφελήσουν τους εργαζόμενους.

Ισραήλ: Εντοπίστηκε αρχαίο ναυάγιο και ήρθαν στην επιφάνεια αμφορείς 3.300 ετών (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Politic.gr