Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 1:39:11 πμ
Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 18:50

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν οκτώ αντάρτες στην Συρία

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε οκτώ αντάρτες, οι οποίοι είχαν παραδοθεί στις δυνάμεις της στη συριακή πόλη Μπουκάμαλ, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, και στη συνέχεια διαπόμπευσε τις σορούς τους επιδεικνύοντάς τις πάνω σε σταυρούς, έγινε τη Δευτέρα γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


«Το ΙΚ εκτέλεσε την περασμένη εβδομάδα οκτώ άνδρες στην Μπουκάμαλ, στην ανατολική Συρία, κατηγορώντας τους ότι πολέμησαν εναντίον της οργάνωσης», ανέφερε το Παρατηρητήριο, το οποίο διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πληροφοριοδοτών σε όλη τη Συρία.

Σύμφωνα μ' αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση, επρόκειτο για αντάρτες που μάχονταν για να ανατρέψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά θεωρούσαν επίσης εχθρό τους την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Οι αντάρτες αυτοί είχαν παραδοθεί στο ΙΚ» αφού είχαν λάβει την υπόσχεση ότι θα τους δινόταν χάρη, «όμως οι τζιχαντιστές τους εκτέλεσαν και τους σταύρωσαν στην Μπουκάμαλ», δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πετρελαιοπαραγωγού επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, διευκρινίζει η ΜΚΟ. Γενικά μετά τις εκτελέσεις οι τζιχαντιστές εκθέτουν τις σορούς δεμένες πάνω σε σταυρούς.

Εξάλλου στην ομώνυμη πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ το ΙΚ αποκεφάλισε άλλους τρεις άνδρες, δύο για «συνεργασία με το καθεστώς» της Συρίας και έναν επειδή πολέμησε εναντίον του ΙΚ.

«Μετά τους αποκεφαλισμούς, επέδειξαν τις σορούς τους πάνω στον τοίχο του δημόσιου κήπου στη συνοικία Χαμιντίγε, στο κέντρο της πόλης»
, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ελέγχει πολύ μεγάλο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ αφού έδιωξε από εκεί τους αντάρτες, καθώς και την μισή πόλη, ενώ η άλλη μισή ελέγχεται από τον συριακό στρατό.

Πηγή: Το Βήμα