Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:43:45 πμ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 08:35

Ολική έκλειψη Ηλίου: Μαγευτικές εικόνες από σημεία που έγινε ορατό το εντυπωσιακό φαινόμενο

Μπροστά από τηλεσκόπια, αλλά και από το youtube, ήταν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη το απόγευμα της Δευτέρας (8/4) προκειμένου να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη Ηλίου.

Οι εικόνες από την ολική έκλειψη ηλίου είναι μοναδικές. Μικροί και μεγάλοι μαγεύτηκαν από το σπάνιο φαινόμενο του ηλιακού μας συστήματος.

Στο μεξικανικό θέρετρο Μασατλάν χιλιάδες περίμεναν για ώρες για να παρακολουθήσουν το φαινόμενο, μια ορχήστρα έπαιζε τη μουσική από την κινηματογραφική ταινία «O Πόλεμος των Άστρων» («Star Wars»). Στην κορύφωση του φαινομένου, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Η χθεσινή έκλειψη ηλίου ήταν ορατή σε 15 αμερικανικές πολιτείες, από το Τέξας μέχρι το Μέιν, προτού έρθει η σειρά των κατοίκων του ανατολικού Καναδά. Μικρές αγροτικές πόλεις – όπως το Αντβάνς του Μισούρι, με πληθυσμό περίπου 1.300 κατοίκων – δέχθηκαν χιλιάδες επισκέπτες.

Την κατάλληλη στιγμή όλοι φορώντας τα ειδικά γυαλιά έστρεψαν το βλέμμα προς το ουρανό και θαύμασαν το υπέροχο παιχνίδι του ηλιακού συστήματος μας.

Η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται τον Αύγουστο του 2026, αλλά θα είναι ορατή κυρίως σε Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και περιοχές της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Τροχαίο με περιπολικό στη Νίκαια | Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά

Πηγή: Politic.gr