Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 4:49:38 πμ
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 21:50

Ολλανδία: Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς στο φορτηγό πλοίο που φλέγεται εδώ και τρεις μέρες

Οι ολλανδικές αρχές δηλώνουν «ανοιχτές σε όλα τα σενάρια» παρά την μικρή υποχώρηση της φωτιάς.

Η ένταση της πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και τρεις ημέρες στο φορτηγό πλοίο Fremantle Highway στα ανοιχτά της Ολλανδίας μειώθηκε και διασώστες κατάφεραν για πρώτη φορά να ανέβουν σε αυτό.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εμποδίσουν μια περιβαλλοντική καταστροφή.

Σύμφωνα με την ολλανδική πυροσβεστική υπηρεσία, η πτώση της θερμοκρασίας επέτρεψε σε ομάδα διασωστών να ανέβουν για πρώτη φορά στο φλεγόμενο πλοίο και να το δέσουν καλύτερα με το ρυμουλκό που το κρατάει ακινητοποιημένο στη θέση του, στα ανοιχτά του νησιού Άμελαντ.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να το μετακινούμε ευκολότερα και να το έχουμε υπό τον έλεγχό μας», πρόσθεσε η πυροσβεστική, διευκρινίζοντας ότι τα μέλη του σωστικού συνεργείου δεν παρέμειναν πάνω στο Fremantle Highway αφού ολοκλήρωσαν το δέσιμό του.

Οι ολλανδικές αρχές δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη βύθιση του πλοίου. «Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σενάρια. Καταφέραμε να ανακτήσουμε λίγο τον έλεγχο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι εξακολουθεί να βγαίνει καπνός», είπε η Λέα Φέρστεγκ, μια εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Η ένταση της φωτιάς μειώθηκε, μολονότι η επιχείρηση για την κατάσβεσή της διακόπηκε την Πέμπτη ώστε να μην αποσταθεροποιηθεί το πλοίο από την μεγάλη ποσότητα του νερού που έμπαινε μέσα.

Σύμφωνα με την εταιρεία K Line, που είχε νοικιάσει το πλοίο, το Fremantle Higway μετέφερε 3.783 καινούρια αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 498 ήταν ηλεκτρικά. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν μερικές δεκάδες.

Δείτε επίσης: Φλόριντα: Καρχαρίας επιτέθηκε οχτώ φορές σε αλιευτικό σκάφος – Δείτε το βίντεο τρόμου

Πηγή: Politic.gr