Είχεσυνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, ενώ το βράδυ Ομπάμα και Μέρκελ θα παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), με τους επικριτές της να σημειώνουν ότι πρόκειται για «αντιδημοκρατική» συμφωνία που θα μειώσει την ασφάλεια των τροφίμων, τα εργασιακά και τα περιβαλλοντικά πρότυπα.
Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον θα ήθελαν να την ολοκληρώσουν πριν από τη λήξη της θητείας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το επόμενο έτος, όμως θα πρέπει να προσπεράσουν πολλά εμπόδια και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία.
Τη Δευτέρα προσφυγικό και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα βρεθούν στο επίκεντρο μίνι Συνόδου Κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχουν Ομπάμα, Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και Ντέιβιντ Κάμερον.
Πηγή: Το Βήμα



