Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:09:52 πμ
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 22:39

Ουκρανία: Αυξάνει τις δαπάνες για την απόκτηση drones

Το Κίεβο αυξάνει τις δαπάνες για την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά 15,5 δισεκ. χρίβνια (367 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ.

«Με τα κονδύλια που διατέθηκαν σήμερα, 300.000 drones θα παραδοθούν φέτος στις δυνάμεις για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας», είπε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Σμιχάλ είπε ότι μέχρι πρότινος ο προϋπολογισμός προέβλεπε 43,3 δισεκ. χρίβνια για την αγορά drones.

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και παραγωγή διαφόρων τύπων drones, δύο και πλέον χρόνια από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπολύουν συχνά πλήγματα στο ρωσικό έδαφος, σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε σήμερα σε χωριό της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ εξαιτίας επιδρομής ουκρανικού drone, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ρομάν Σταροβόιτ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν στις περιφέρειες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ.

Δίωξη σε βάρος δύο αντρών για το κόψιμο εμβληματικού δέντρου της Βρετανίας

Πηγή: Politic.gr