Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 3:05:10 πμ
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 17:22

Ουκρανία: Δέσμευση Μακρόν στον Ζελένσκι για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Ο κ. Μακρόν καταδίκασε την παράνομη προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών στη Ρωσία

Υπόσχεση για νέες κυρώσεις στη Ρωσία έδωσε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, μετά την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το μέγαρο των Ηλυσίων.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μακρόν «επανέλαβε την έντονη καταδίκη του για την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία» τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι ο κ. Μακρόν «επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακτήσει πλήρως την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα και να εργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας».

Η ΕΕ έδειξε την αρνητική της στάση στην προσάρτηση των τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, προτείνοντας την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου και νέων περιορισμών στις εμπορικές συναλλαγές με τη Μόσχα.

Ο Μακρόν και ο Ζελένσκι «υπογράμμισαν την άμεση ανάγκη να επιτραπεί πολύ σύντομα να αλλάξει το ουκρανικό προσωπικό που διασφαλίζει τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων» του πυρηνικού σταθμού.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Η Λιμάν “εκκαθαρίστηκε εντελώς” από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι

Πηγή: Politic.gr