espa pkm

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2026, 11:28:48 μμ
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 20:04

Ουκρανία: Νεκρός από πυρά εναντίον ενός ανθρωπιστικού κομβόι κοντά στο Τσερνίχιβ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 4 τραυματίστηκαν από πυρά που έπληξαν ένα κομβόι πέντε λεωφορείων, τα οποία μετέφεραν εθελοντές προς την πολιορκούμενη πόλη Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας Ουκρανός αξιωματούχος

«Οι Ρώσοι μαχητές πυροβόλησαν εναντίον ενός κομβόι εθελοντών κοντά στο Τσερνίχιβ. Πέντε λεωφορεία που κατευθύνονταν προς την πόλη για να απομακρύνουν αμάχους βρέθηκαν στο στόχαστρο των πυρών», έγινε γνωστό από τη Λιουντμίλα Ντενίσοβα, επιφορτισμένη με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κοινοβούλιο.

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, 4 τραυματίστηκαν σοβαρά», διευκρίνισε η ίδια.

Η Ουκρανή αξιωματούχος κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι «δεν αφήνουν την παραμικρή πιθανότητα να απομακρυνθούν άμαχοι από το υπό πολιορκία Τσερνίχιβ, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άμαχοι να έχουν απομείνει χωρίς τρόφιμα, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση».

Μετά τη Μαριούπολη στον νότο, το Τσερνίχιβ, με πληθυσμό 280.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από βομβαρδισμούς, μετά την έναρξη του πολέμου που ξεκίνησε η Μόσχα στις 24 Φεβρουαρίου.

Δείτεεπίσης: Ουκρανία: Δεξαμενή στη Ντνίπρο επλήγη από πυραύλους – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

  • Ρωσία: Θέλει να διοργανώσει το Euro 2028 ή το 2032
  • Μουντιάλ: H FIFA διαψεύδει τις φήμες περί αποβολής του Ιράν και αντικατάστασης του με την Ιταλία
  • Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, και Ιθάκη
  • Κατηγορηματικός ο Σολτς: Θα πληρώσουμε το ρωσικό αέριο σε ευρώ
  • Θετικός στον κορονοϊό ο Τσούπο-Μότινγκ

Πηγή: Politic.gr