Σύμφωνα με τον υπουργό, η κίνηση αυτή στοχεύει “να υποστηρίξει τον ουκρανικό πληθυσμό και την οικονομία σε τομείς που θα συμφωνηθούν με τις αρχές του Κιέβου”
Η Ιταλία εξετάζει την αποστολή περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας, η οικονομία της οποίας έχει πληγεί σφοδρά από την συνεχιζόμενη κρίση με τη Ρωσία, είπε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η κίνηση αυτή στοχεύει “να υποστηρίξει τον ουκρανικό πληθυσμό και την οικονομία σε τομείς που θα συμφωνηθούν με τις αρχές του Κιέβου”.
Ο Ντι Μάιο είπε στους βουλευτές ότι η Ιταλία θα εργαστεί για τον περιορισμό “κατά το μέγιστο δυνατόν” του αντίκτυπου, τόσο στην οικονομία της όσο και στα στρατηγικά της συμφέροντα, από τις όποιες κυρώσεις επιβάλλει στη Ρωσία η Δύση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Συνάντηση Ν. Δένδια με την ΥΠΕΞ της Σενεγάλης
- Παρασκήνια/ Ποιος συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ;
- ΚΑΕ Άρης: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 500.000 ευρώ
- Λουτσέσκου: «Δε χρειάζεται να απαντήσω σε κανέναν» (vid)
- Ντόρσεϊ: «Ξέρουμε πως παίζει η Αρμάνι»
- Κυνηγάει το πανελλήνιο ρεκόρ ο Καραλής
23/02/2022, 14:41
Βασιλης Δημόκας
Πηγή: Politic.gr