espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 11:01:05 πμ

Κόσμος

Ισραηλινοί υπουργοί της άκρας δεξιάς απείλησαν σήμερα ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει στη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που περιλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ετοιμάζεται να κερδίσει μια τρίτη θητεία, διατηρώντας τα ηνία της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση εξόδου που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο τέλος μιας ψηφοφορίας που διήρκησε έξι εβδομάδες.

Η Βόρεια Κορέα έστειλε για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες μπαλόνια με ακαθαρσίες προς την Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

Ο υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για «αφάνταστα αισχρή και χαμερπή συμπεριφορά».

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει αύριο συνάντηση ανάμεσα σε αμερικανούς, αιγύπτιους και ισραηλινούς αξιωματούχους με θέμα «το πλήρες άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα» προς την Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Qahera News.

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός ‘Αμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, σε δηλώσεις του προς Τούρκους δημοσιογράφους με τους οποίους συναντήθηκε στο πλαίσιο της τελικής φάσης της διακλαδικής άσκησης «Efes 2024», που διεξήχθη υπό την ευθύνη της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου.

Η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 100 πυραύλους και drones εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας της Παρασκευής προς Σάββατο, δήλωσαν σήμερα Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την ουκρανικό Πολεμική Αεροπορία, «ο εχθρός εκτόξευσε 53 πυραύλους διάφορων τύπων και 47 επιθετικά drones».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι πρόκειται να μεταβεί στην Αλβανία την ερχόμενη Τετάρτη για να επισκεφθεί τις περιοχές όπου πρόκειται να δημιουργηθούν τα δυο κλειστά κέντρα παραμονής αιτούντων άσυλο, στα οποία, ως γνωστόν, θα ισχύει η ιταλική νομοθεσία.

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 08:39

4 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο

Συντάκτης:

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλος υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή σε ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσαν η Χεζμπολά και οργάνωση προσκείμενη σ’ αυτήν, με το σιιτικό ένοπλο κίνημα να ανακοινώνει πως ανταπέδωσε εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Οι αντάρτες Χούθι εξαπέλυσαν εκ νέου χθες Παρασκευή drones και αντιπλοϊκούς πυραύλους, έπειτα από τους αμερικανοβρετανικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεών τους σε διάφορες περιοχές της Υεμένης, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή Μεκενμπόιρεν της Βάδης – Βυρτεμβέργης, ενώ η περιφέρεια Γκίντσμπουργκ στην Βαυαρία κηρύχθηκε σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και της επαπειλούμενης πλημμύρας.