Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πόλεις της Υεμένης σήμερα για να ακούσουν τους ηγέτες τους να καταδικάζουν τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στη χώρα τους ως απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Κόσμος
Υεμένη: Ξεσηκωμός μετά τον βομβαρδισμό ΗΠΑ και Βρετανίας – Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε πολλές πόλεις (ΒΙΝΤΕΟ)
Συντάκτης: Eidisis.grΈκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη
Συντάκτης: Eidisis.grΗ έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά από αίτημα της Ρωσίας.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει κατεπειγόντως σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα δυτικών ΗΠΑ) μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσαν αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά των Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε η Γαλλία, η οποία ασκεί την προεδρία του ΣΑ για τον μήνα Ιανουάριο.
Ιταλία: Οπαδός χαροπαλεύει μετά από επεισόδια στο Λάτσιο – Ρόμα
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό μεγάλης έκτασης επεισόδια, εντός και εκτός γηπέδου, σημαδεύτηκε το ντέρμπι ανάμεσα στη Λάτσιο και τη Ρόμα για το κύπελλο Ιταλίας.
Κατά τη διάρκεια του Λάτσιο – Ρόμα για το κύπελλο Ιταλίας, υπήρξε χάος στο Ολίμπικο της Ρώμης με συγκρούσεις οπαδών των δύο ομάδων.
Ερυθρά Θάλασσα: «Απαραίτητες οι επιθέσεις κατά των Χούθι» τονίζει ο Σούνακ
Συντάκτης: Eidisis.grΩς «αναγκαία» χαρακτήρισε τα μέτρα που λαμβάνουν οι δυτικές χώρες στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά τις συνεχόμενες επιθέσεις των Χούθι, ο Ρίσι Σούνακ.
«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας, οι Χούθι συνέχισαν να διεξάγουν επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων εναντίον βρετανικών και αμερικανικών πολεμικών πλοίων μόλις αυτή την εβδομάδα.
Τέξας: Εκπαιδευτικός συνελήφθη για σχέση με μαθήτριά της
Συντάκτης: Eidisis.grΤην είχαν ψηφίσει «δασκάλα της χρονιάς» – Η 43χρονη σήμερα Μπράντιν Χαργκρόουβ είχε σχέση για περίπου 2 χρόνια με 15χρονη μαθήτριά της
Προς απόλυση είναι μια εκπαιδευτικός στο Τέξας η οποία στις 21 Δεκεμβρίοιυ συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκου και προσβολή δημοσίας αιδούς με ανήλικο.
Το Ιράν καταδικάζει την «παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της Υεμένης
Συντάκτης: Eidisis.grΟ εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Νάσερ Καναάνι τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία «καταδικάζει σθεναρά» τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.
Μετά από περισσότερους από δύο αιώνες ειρήνης, η Σουηδία απέχει λίγα βήματα από την ένταξη στην αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ, περιμένοντας το πράσινο φως από το τουρκικό κοινοβούλιο και έπειτα από την Ουγγαρία
Σερβία: Ξυλοκοπήθηκε από τις αρχές και έμεινε παράλυτος κρατούμενος ηγέτης της αντιπολίτευσης
Συντάκτης: Eidisis.grH Σερβία συγκλονίζεται από την είδηση ότι ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ξυλοκοπήθηκε άγρια ενώ βρισκόταν υπό κράτηση
Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Νίκολα Σαντούλοβιτς, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Σερβίας, παρουσιάζει σημάδια παράλυσης από τη δεξιά πλευρά.
Βρετανία: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για κοινή επιθέση με τις ΗΠΑ κόντρα στους Χούθι
Συντάκτης: Eidisis.grΈκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα συγκάλεσε ο Βρετανό Πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ
Το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συζητήσει τη στρατιωτική συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείουκαι ΗΠΑ προς τον σκοπό αυτό.
Μπλίνκεν: «Ο δρόμος για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους μπορεί να απομονώσει το Ιράν»
Συντάκτης: Eidisis.grΗ προσφορά ενός δρόμου προς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος να σταθεροποιηθεί η ευρύτερη περιοχή και να απομονωθεί το Ιράν και οι πληρεξούσιοί του, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κατά τον τελευταίο σταθμό, στο Κάιρο, της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή για τον πόλεμο στη Γάζα