espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 3:33:55 πμ

Κόσμος

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία θα αντεπιτεθεί στη Ρωσία τον χειμώνα και δεν θα βρεθεί μόνο σε θέση άμυνας εάν η Μόσχα διεξάγει αεροπορική εκστρατεία με στόχο να παραλύσει το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Ζητά εξηγήσεις από τον Τούρκο πρέσβη ο Ιταλός υπουργός.

Με αναφορά στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την Χαμάς, ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «τα λόγια του Ερντογάν είναι βαριά και αποκρουστικά, δεν βοηθούν την αποκλιμάκωση.

Τα άρθρα Doppelganger αποτελούν δημοφιλή μέθοδο μεταξύ των ρωσικών τρολ για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Μία άλλη διάσταση σχετικά με την κοριο-υστερία που κατέκλυσε πρόσφατα τα γαλλικά social-media (και στη συνέχεια όλη την Ευρώπη) έδωσαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Ένας 82χρονος άνδρας στη Νότια Κορέα υπέστη καρδιακό επεισόδιο αφού πνίγηκε από ένα κομμάτι «ζωντανού χταποδιού» ή san-nakji, μια τοπική λιχουδιά που αποτελείται από φρεσκοκομμένα -που εξακολουθούν να κουνιούνται- πλοκάμια.

Η Χαμάς επιχείρησε χθες το βράδυ (24/10) να μπει στο Ισραήλ από τη θάλασσα, ωστόσο η αεροπορία του Ισραήλ αντεπιτέθηκε και απέκρουσε τις ενέργειες της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα μέλη των Ταξιαρχικών Εζεντίν αλ Κάσαμ σκόπευαν να περάσουν βόρεια κατά μήκος των ακτών και να επιτεθούν στο κιμπούτς Ζικίμ, ενώ στην περιοχή διεξάγονται έρευνες.

Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Συρία.

Το Ισραήλ αναφέρει ότι τα πλήγματα έγιναν σε απάντηση για τα πυρά που εξαπολύθηκαν την Τρίτη (24/10), με τον κίνδυνο διεύρυνσης του πολέμου να αυξάνεται διαρκώς.

Μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA: Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν και 7 τραυματίστηκαν από ισραηλινή επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα σε στρατιωτικές θέσεις στη νοτιοδυτική Συρία.

Επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, το SANA πρόσθεσε ότι η “αεροπορική επίθεση” του Ισραήλ είχε στόχο αριθμό στρατιωτικών θέσεων κοντά στην πόλη Ντεράα στη νοτιοδυτική Συρία.

Ο 32χρονος Γιαΐρ Νετανιάχου παραμένει στο Μαϊάμι αντί να επιστρέψει στο Ισραήλ και να πολεμήσει

Οργή επικρατεί στο Ισραήλ για το γιο του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γιαΐρ, για το γεγονός ότι παρά τον πόλεμο στην πατρίδα του και την επιστράτευση 360.000 εφέδρων ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Αυτό δεν ήταν ένα απομονωμένο περιστατικό, καθώς πολλά άλλα αγόρια στο οικοτροφείο είχαν βιώσει παρόμοιες επιθέσεις, εξομολογείται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Βίνσεντ Βαν Κουίκεμπορν, αποκάλυψε πρόσφατα σε εκπομπή της φλαμανδόφωνης τηλεόρασης ότι ήταν θύμα κακοποίησης από ιερέα κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε οικοτροφείο στη Γάνδη.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι 2.360 παιδιά σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τον ισραηλινό στρατό από την Οκτωβρίου, σε αντίποινα για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας.