Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 11:55:43 μμ
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 23:13

Σολτς: Έκκληση για συμβιβασμούς με τους αγρότες της Γερμανίας

Ανένδοτη όμως εμφανίζετα και η κυβέρνηση Σολτς, η οποία δεν φαίνεται να υποχωρεί στο θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων στο πνεύμα των ευρύτερων σχεδιαζόμενων περικοπών, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται και συνάντηση της κυβέρνησης με εκπροσώπους των αγροτών

Όσο για τον Φιλελεύθερο υπ. Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ λέει «ναι» σε μια ευρύτερη συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών και κυρίως την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων στον αγροτικό τομέα, όμως η πολιτική των επιδοτήσεων κατά την άποψή του δεν λύνει τα δομικά προβλήματα και αυτού του τομέα.

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς τους Γερμανούς αγρότες καλώντας τους για μέτρο, ισορροπία αλλά και συμβιβασμούς. Προειδοποιεί τους πολίτες για την εργαλειοποίηση των κινητοποιήσεων από την ακροδεξιά, κάνοντας λόγο για ένα «τοξικό μείγμα».

«Όταν οι νόμιμες διαμαρτυρίες καταλήγουν σε θυμό και περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών και θεσμών τότε όλοι χάνουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.»

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησαν συνομιλίες για νέα εκεχειρίας

Πηγή: Politic.gr