espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 6:11:15 πμ

Κόσμος

Στην Ραβένα, Πολιτική Προστασία και εθελοντές συνεχίζουν να βάζουν σάκους άμμου στους δρόμους με την ελπίδα να σταματήσουν ή έστω να μειώσουν το μένος των υδάτων.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν χθες στους δρόμους του Βελιγραδίου και διαδήλωσαν με το σύνθημα «Η Σερβία ενάντια στη βία», μετά τα τραγικά γεγονότα των μαζικών πυροβολισμών στις αρχές Μαΐου που στοίχισαν την ζωή σε 19 ανθρώπους

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτικά ελικόπτερα συνετρίβησαν στη Ρωσία, κοντά στην μεθόριο με την Ουκρανία, ανακοίνωσαν ρωσικές υπηρεσίες διάσωσης, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, χωρίς να αποσαφηνίζονται τα αίτια της συντριβής

Ο ποντίφικας είχε μιλήσει αινιγματικά για την αποστολή αυτή ενώ επέστρεφε από το ταξίδι του στην Ουγγαρία τον περασμένο μήνα, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τον καρδινάλιο Ματέο Τζούπι, τον επικεφαλής της ιεράς συνόδου των Ιταλών επισκόπων, να αναλάβει μια ειρηνευτική αποστολή, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Βατικανό.

Η Μεράλ Ακσενέρ έκανε τις πρώτες της δηλώσεις πέντε μέρες μετά την ήττα του κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σοβαρούς τριγμούς στον συνασπισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ήττα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Σάββατο, 20 Μαϊος 2023 20:04

Τουρκία: «Σύννεφα» πάνω από το μαχητικό TF-X

Συντάκτης:

Η τιμή για κάθε τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος TF-X μπορεί, τελικώς, να είναι μεγαλύτερη από όσο αναμένετο

Οι διεύθυνση της τουρκικης αμυντικής βιομηχανίας TAI (Turkish Aerospace Industries) είχε πει τον Μάρτιο του 2021, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ότι η τιμή για κάθε TFX θα ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Δηλώσεις σχετικά με την σύνοδο κορυφής της G7 έκανε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε σήμερα Σάββατο ότι οι αποφάσεις που έλαβαν οι χώρες της Ομάδας των Επτά στη σύνοδο κορυφής στην Ιαπωνία στοχεύουν στον «διπλό περιορισμό» της Ρωσίας και της Κίνας.

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner της Ρωσίας, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σήμερα ότι έθεσε υπό πλήρη έλεγχο το Μπαχμούτ, πόλη που αποτέλεσε το επίκεντρο της πιο μακροχρόνιας και αιματηρής μάχης του πολέμου, όπως σημειώνει το Reuters

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ναρέντα Μόντι συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ινδία θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να βρει λύση στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, διαβεβαίωσε σήμερα ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται: «Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών για τον «Πόντο».