espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 4:05:10 μμ

Κόσμος

Άγνωστος αριθμός εργατών έχασαν τη ζωή τους ύστερα από φωτιά που ξέσπασε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε ορυχείο χρυσού στο Περού, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

Έως και 27 εργάτες μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους, ανέφεραν χθες σε ανακοίνωση οι αρχές της περιοχής της νότιας Αρεκίπα όπου βρίσκεται το ορυχείο.

Η θερμοκρασία αυτή ξεπερνά το προηγούμενο εθνικό ρεκόρ των 43,4 βαθμών Κελσίου, που καταγράφηκε στις 20 Απριλίου του 2019 στην περιοχή Χουόνγκ Κε.

Το Βιετνάμ κατέγραψε χθες θερμοκρασία ρεκόρ 44,1 βαθμών Κελσίου σε μετεωρολογικό σταθμό στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές.

Σειρήνες αντιαεροπορικών συστημάτων ήχησαν στα δύο τρίτα της χώρας της Ουκρανίας λόγω προειδοποιήσεις για επιδρομές Ρώσων.

Αρχικά, ο συναγερμός των αντιαεροπορικών συστημάτων της Ουκρανίας ήχησε για το μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών περιοχών της χώρας νωρίτερα το απόγευμα, ωστόσο επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εμπορικό κέντρο του Τέξας οι οποίοι είχαν σαν αποτέλεσμα να έχουμε εννιά νεκρούς, αναμεσά τους και ο δράστης και επτά τραυματίες.

Ο ένοπλος περπατούσε αργά στο πεζοδρόμιο και πυροβολούσεαδιακρίτως, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο WFAA.

Η Ουκρανία χαιρέτισε το Σάββατο την επιστροφή 45 μαχητών του τάγματος Αζόφ που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης για τη Μαριούπολη, ενώ η Ρωσία είπε ότι τρεις από τους πιλότους της αφέθηκαν ελεύθεροι από το Κίεβο, αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν έδωσε πλήρη απολογισμό για μια προφανή ανταλλαγή αιχμαλώτων

Οχτώ ημέρες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, ακόμη ένα ξένο δημοσίευμα, αυτό του περιοδικού Der Spiegel, έρχεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας την οργή του Τούρκου προέδρου

Ξεκίνησαν σήμερα να επιβιβάζονται σε μικρά λεωφορεία και σε δεκάδες αυτοκίνητα κάτοικοι της Χερσώνας, για να φύγουν από την πόλη στην νότια Ουκρανία, λίγες ώρες πριν την έναρξη ισχύος μιας 58ωρης απαγόρευσης κυκλοφορίας εκεί, μετά από μια σειρά ρωσικών επιθέσεων και ενόψει μιας ευρέως αναμενόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης

Η Ινδία εργάζεται για να περιορίσει τον πληθωρισμό που είναι “ελαφρώς πάνω” από ένα ανεκτό επίπεδο, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Νιρμάλα Σιθαραμάν

Σήμερα έχουμε έναν πληθωρισμό που είναι ελαφρώς πάνω από το όριο ανοχής, αλλά τον οποίο επεξεργαζόμαστε συνεχώς, ώστε να μπορέσουμε να τον μειώσουμε“, δήλωσε ο υπουργός σε ομιλία του σε κολέγιο στην πόλη Μπενγκαλούρου της πολιτείας Καρνατάκα σήμερα.

Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 20:56

Λαμπεντούζα: Σχεδόν 700 μετανάστες σε 48 ώρες

Συντάκτης:

Σχεδόν 700 πρόσφυγες και μετανάστες αφίχθησαν στη Λαμπεντούζα σε μόλις 48 ώρες

Ο καλός καιρός και η πανσέληνος που προσφέρει κάποια ορατότητα οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Εκρήξεις και πυρά ακούγονται σήμερα στο Χαρτούμ, κατά την εικοστή ημέρα των σφοδρών μαχών ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και τους παραστρατιωτικούς, που διεκδικούν την εξουσία στο Σουδάν με κίνδυνο να βυθίσουν ολόκληρη την περιοχή σε κρίση