Η Βρετανία ζητά κατεπειγόντως «διευκρινίσεις» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις ποσοστώσεις στις εισαγωγές χάλυβα που ανακοινώθηκαν σήμερα, με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ να δηλώνει ότι η κυβέρνησή του είναι σε «συζητήσεις» με τις Βρυξέλλες.
Κόσμος
Η Βρετανία ζητά διευκρινίσεις από την ΕΕ για τους δασμούς στον χάλυβα
Συντάκτης: Eidisis.grΒΤΑ: Η ανακαίνιση της αεροπορικής βάσης επιτρέπει τη φιλοξενία συμμαχικών αεροσκαφών για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου
Συντάκτης: Eidisis.grΠριν από την ανακαίνιση της αεροπορικής βάσης Γκραφ Ιγκνάτιεβο, η Βουλγαρία δεν μπορούσε να φιλοξενήσει συμμαχικό αεροσκάφος για την αστυνόμευση εναέριου χώρου, αλλά τώρα μπορεί, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ατανάς Ζαπριάνοφ μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο αναφορικά με την προστασία του εναέριου χώρου.
Κίνα: Επείγουσες προσπάθειες διάσωσης για τους αποκλεισμένους πεζοπόρους στο Έβερεστ
Συντάκτης: Eidisis.grΠερισσότεροι από 200 πεζοπόροι που παραμένουν αποκλεισμένοι σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν κοντά στην ανατολική πλευρά του Έβερεστ στο Θιβέτ αναμένεται μέχρι σήμερα να απομακρυνθούν, είπε μια πηγή με γνώση της κατάστασης, αφού αναπάντεχες σφοδρές χιονοθύελλες σάρωσαν τη δυτική Κίνα.
Γερμανία: Απαγόρευση φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης στο Βερολίνο λόγω φόβων για επεισόδια
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αστυνομία του Βερολίνου απαγόρευσε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα, υπό τον φόβο βίαιων επεισοδίων.
Με βάση την εμπειρία των τελευταίων ημερών, πρέπει να υποθέσουμε ότι δεν θα εξελισσόταν ειρηνικά, αναφέρει η αστυνομία σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.
Δανία: Προβλέψεις απαγόρευσης πρόσβασης σε κοινωνικά δίκτυα για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Δανία θα απαγορεύσει τη χρήση ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης στους ανηλίκους κάτω των 15 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.
«Η κυβέρνηση θα προτείνει να απαγορευτούν πολλοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά και τους νέους κάτω των 15 ετών», είπε η Φρεντέρικσεν στην ομιλία της για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου.
Κατάρρευση κτιρίου στο κέντρο της Μαδρίτης προκαλεί ανησυχία
Συντάκτης: Eidisis.grΚτίριο κατέρρευσε στο κέντρο της Μαδρίτης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας EL PAIS. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στους πολίτες, καθώς οι αρχές εξετάζουν τα αίτια της κατάρρευσης.
Διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ ζητά η Μόσχα για την προμήθεια πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι αναμένει διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με την πιθανότητα προμήθειας πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια όπλα μπορούν θεωρητικά να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Οι ΗΠΑ χορήγησαν 20% λιγότερες φοιτητικές βίζες σε σύγκριση με το 2024
Συντάκτης: Eidisis.grΟι ΗΠΑ εκδίδουν 20% λιγότερες φοιτητικές βίζες, δείχνοντας σημαντική πτώση από το προηγούμενο έτος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν σχεδόν 20% λιγότερες φοιτητικές βίζες τον φετινό Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς, καταδεικνύοντας μία σημαντική πτώση.
Επετειακές εκδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ για την 7η Οκτωβρίου: Μνήμη και ελπίδα
Συντάκτης: Eidisis.grΕκδηλώσεις για τη δεύτερη επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, της πιο φονικής ημέρας στην ιστορία του Ισραήλ, πραγματοποιούνται σήμερα με φόντο έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Χαμάς και την ισραηλινή κυβέρνηση, οι οποίες δημιουργούν ελπίδες για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα και για ένα τέλος στον πόλεμο που έχει καταστρέψει το έδαφος αυτό.
Μακρόν: Αντιμέτωπος με «κρίση καθεστώτος» – Η 48ωρη προθεσμία στον Λεκορνί και οι πιέσεις της Λεπέν
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Μακρόν έχει αντικαταστήσει πέντε πρωθυπουργούς, με τον Σεμπαστιάν Λεκορνί, 39 ετών, να υποβάλλει την παραίτησή του μόλις 27 ημέρες μετά τον διορισμό του.
Ο Εμανουέλ Μακρόν έθεσε στον έκπτωτο πρωθυπουργό Λεκορνί προθεσμία 48 ωρών «για να σώσει την κυβέρνησή του», ενώ οι πολιτικοί τριγμοί προκαλούν πτώση των δεικτών στο χρηματιστήριο του Παρισιού και ανησυχίες για ένα πανευρωπαϊκό ντόμινο στο κόστος δανεισμού.