Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα, με κοινή δήλωσή τους, να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών στην ενέργεια με μέτρα προσωρινά και στοχευμένα στους πιο ευάλωτους.
Κόσμος
Eurogroup: Να αντιμετωπιστεί η αύξηση των τιμών στην ενέργεια με μέτρα προσωρινά και στοχευμένα στους πιο ευάλωτους
Συντάκτης: Eidisis.grΣουηδία: «Σταμάτησε η διαρροή αερίου στον αγωγό Nord Stream 1, αλλά όχι και στον Nord Stream 2»
Συντάκτης: Eidisis.grΟι φυσαλίδες που προκλήθηκαν από τις διαρροές αερίου σταμάτησαν πάνω από τον αγωγό Nord Stream 1, αλλά όχι τον Nord Stream 2, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική ακτοφυλακή.
Επαφές της ΕΕ με τη Γερμανία για το πακέτο ενεργειακής στήριξης 200 δισεκ. ευρώ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γερμανία για το πακέτο ενεργειακής στήριξης, ύψους 200 δισεκ. ευρώ, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι δεν πρόκειται περί παράνομης κρατικής ενίσχυσης που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό στην ΕΕ.
ΝΑΤΟ: Συναγερμός με το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod που εγκατέλειψε τη βάση του στην Αρκτική
Συντάκτης: Eidisis.grΕάν η δοκιμή πραγματοποιηθεί, πιθανότατα θα είναι η τελευταία προσπάθεια του Πούτιν να «εκφοβίσει» τη Δύση για τον αποτυχημένο πόλεμο στην Ουκρανία
Συναγερμό σήμανε το ΝΑΤΟ, καθώς ενημέρωσε τα μέλη του ότι το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod εγκατέλειψε τη βάση του και δεν αποκλείεται να αποτελεί το τελευταίο όπλο του Βλαντιμίρ Πούτιν εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Δένδιας: Διπλωματική αντεπίθεση στη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας – Επικοινωνία με εταίρους
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Έλληνας ΥΠΕΞ θα μεταβεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις την προσεχή Κυριακή.
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μίλησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη.
«Μπάχαλο» με τις ρωσικές προσαρτήσεις: Ούτε το Κρεμλίνο δεν ξέρει ποια είναι τα «νέα» του σύνορα
Συντάκτης: Eidisis.gr«Χαμένα» φαίνεται να τα έχει η Μόσχα, αναφορικά με το ποιες περιοχές προσαρτά.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θα πρέπει να διεξαγάγει διαβουλεύσεις για τον καθορισμό των συνόρων σε δύο από τις τέσσερις περιοχές.
Λιβύη: Το κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία με την Τουρκία για την εξόρυξη και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων
Συντάκτης: Eidisis.grΗ συμφωνία αυτή απορρίπτεται από το κοινοβούλιο ως «παράνομη» καθώς δεν διαθέτει την έγκριση του λιβυκού νομοθετικού σώματος, δηλαδή του Κοινοβουλίου.
Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας που υπέγραψαν η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης για έρευνες, εξόρυξη και εκμετάλλευση των λιβυκών υδρογονανθράκων, το κοινοβούλιο της χώρας ανακοίνωσε πως δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία αυτή.
Στα Δυτικά Βαλκάνια μεταβαίνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με πρώτο σταθμό την Βόρεια Μακεδονία.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, με τις παράτυπες συνοριακές διελεύσεις κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίζουν να αυξάνονται, ο κ.
Ιράν: Περιπέτεια για νεαρή Ιταλίδα – Πήγε να γιορτάσει τα γενέθλιά της και συνελήφθη
Συντάκτης: Eidisis.grΜία 30χρονη Ιταλίδα έμπλεξε σε περιπέτειες στο Ιράν. Ο λόγος για την Αλέσια Πιπέρνο που κρατείται από τις αρχές στην Τεχεράνη.
Η νεαρή Αλέσια Πιπέρνο από την Ιταλία βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν την Τεχεράνη για να γιορτάσει τα τριακοστά της γενέθλια, μαζί με φίλους της, αλλά, συνελήφθη.
Θα θέσει θέμα πολεμικών αποζημιώσεων ο ΥΠΕΞ της Πολωνίας στη Μπέρμποκ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ζμπίγκνιου Ράου θα αναφερθεί στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ αύριο Τρίτη στη Βαρσοβία.