Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 3:17:01 πμ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 17:54

«Μπάχαλο» με τις ρωσικές προσαρτήσεις: Ούτε το Κρεμλίνο δεν ξέρει ποια είναι τα «νέα» του σύνορα

«Χαμένα» φαίνεται να τα έχει η Μόσχα, αναφορικά με το ποιες περιοχές προσαρτά.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θα πρέπει να διεξαγάγει διαβουλεύσεις για τον καθορισμό των συνόρων σε δύο από τις τέσσερις περιοχές.

Και αυτό γιατί φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στον καθορισμό των περιοχών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια. Αυτό, τουλάχιστον, άφησε να εννοηθεί στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι τα σύνορα των κατεχόμενων από τη Ρωσία νότιων περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

«Θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές», είπε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει ποια μορφή θα έχει η διαβούλευση.

Όπως γράφει ο Guardian, η σύγχυση είναι μεγάλη καθώς η Ρωσία δεν φαίνεται να μπορεί να επιβεβαιώσει αν διεκδικεί όλες τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας ή μόνο τα τμήματα που ελέγχονται από τις δυνάμεις της.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε επισήμως την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών εδαφών Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ στη Ρωσία, αλλά κανένα δεν βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο των δυνάμεών της, μιας και η Ουκρανία συνεχίζει να προελαύνει στο Νότο.

Από την τελετή «προσάρτησης» που πραγματοποιήθηκε, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ανακατάληψης της πόλης-κλειδί της ανατολικής Λύμαν, καθώς και των μικρών οικισμών Αρκανχέλσκε και Μυρολιουμπίβκα στην περιοχή της Χερσώνας.

Δείτε επίσης: Πληθωρισμός: Στο 12,5% στην Ελλάδα – Ιστορικό υψηλό στις χώρες της Ευρωζώνης

Πηγή: Politic.gr