espa pkm

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2026, 10:08:59 μμ

Κόσμος

Αυτή την ώρα διεξάγεται στην Πάφο η τετραμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και ΗΑΕ.

Oι Νίκος Χριστοδουλίδης, Νίκος Δένδιας και Γκάμπι Ασκενάζι βρίσκονται στην Κύπρο, ενώ σε ό,τι αφορά τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων παίρνει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ εκπροσωπείται στη συνάντηση από τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου των Εμιράτων και τέως υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας, Ανουάρ Γκαργκάς (Anwar Gargash).

Ο Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε οτι η δημιουργία δυο κρατών δεν έχει θέση στο Κυπριακό: “H Τουρκία επιβεβαίωσε χθες με τον ηχηρότερο δυνατόν τρόπο την αμετάθετη θέση της στο Κυπριακό, που έχει χαραχθεί ακόμα και από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ξεκίνησε στο Ιράν ο εμπλουτισμός ισότοπου ουρανίου 235 σε ποσοστό 60%, όπως μετέδωσε σήμερα ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο τον επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μία απόφαση, που είχε εξαγγελθεί την περασμένη Τρίτη (13/04).

Με εξαίρεση ένδεκα δήμους, η Πορτογαλία θα συνεχίσει το σχέδιό της χαλάρωσης των μέτρων όπως είχε προγραμματιστεί, με το άνοιγμα εκ νέου εστιατορίων, εμπορικών κέντρων, χώρων εκδηλώσεων, γυμνασίων και πανεπιστημίων τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος χωρών με τα κρούσματα και τους θανάτους του τελευταίου 24ώρου από την πανδημία  

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 3.560 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά ακόμη 73.174 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ρουκέτα την οποία εκτόξευσαν Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου τμήματος του Ισραήλ κατέπεσε σε ακατοίκητη περιοχή χωρίς να προκαλέσει θύματα ούτε υλικές ζημιές, ενημέρωσαν χθες Πέμπτη ο ισραηλινός στρατός κι ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού συμβουλίου της Σαάρ Χανεγκέβ, που γειτονεύει με τον θύλακα.

Ισχύει η πρόσκληση για σύνοδο κορυφής του Τζο Μπάιντεν στον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζεν Ψάκι.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 22:00

Ιταλία: 16.974 νέα κρούσματα και 380 θανάτους

Συντάκτης:

16.974 είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία, ενώ 380 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 319.633 διαγνωστικά τεστ, το 5,3% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες τα κρούσματα ήταν 16.168, με 469 θανάτους.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 21:00

Γαλλία: Ξεπέρασε το όριο των 100.000 θανάτων

Συντάκτης:

Το φράγμα των 100.000 θανάτων από κορονοϊό ξεπέρασε η Γαλλία σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Στοιχεία από την ιστοσελίδα GEODES του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι τα γαλλικά νοσοκομεία κατέγραψαν άλλους 300 θανάτους από την νόσο τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας σε πάνω από 100.000.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 20:15

Την «αλληλεγγύη» της στις ΗΠΑ εκφράζει η ΕΕ

Συντάκτης:

Την «αλληλεγγύη» της ΕΕ στις κυρώσεις που επέβαλλε στις ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των εταίρων μας (…) Όλοι οι παράγοντες πρέπει να απέχουν από κάθε ανεύθυνη και αποσταθεροποιητική συμπεριφορά στον κυβερνοχώρο», αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.