espa pkm

Κυριακή, 19 Απριλίου 2026, 10:58:00 πμ

Κόσμος

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο πλεούμενου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), προσθέτοντας ότι αγνοείται η τύχη δεκάδων άλλων.

Πρώην υπαρχηγός της νεοζηλανδικής αστυνομίας αντιμετωπίζει έρευνα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και κτηνοβασίας, ανακοινώθηκε σήμερα, μετά την άρση της ανωνυμίας του από τη δικαιοσύνη.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε χθες Κυριακή τη συνδρομή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) για να «προσφερθούν τρόφιμα» καθώς και «ιατρική περίθαλψη» σε ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εκτυλίσσεται ανθρωπιστική καταστροφή, ενώ η Χαμάς αξίωσε σε αντάλλαγμα το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων».

Η κατάρρευση στοάς στο El Teniente, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, οδήγησε στον θάνατο τέσσερις εργάτες, ενώ ένας ακόμη αγνοείται, ανακοίνωσε η δημόσια επιχείρηση Codelco, η μεγαλύτερη παραγωγός χαλκού παγκοσμίως.

Μαζική απαγωγή 50 ανθρώπων από ένοπλους ληστές στη Νιγηρία αναδεικνύει την κλιμακούμενη βία και την κρίση ασφαλείας. Ένοπλοι ληστές πραγματοποίησαν μια μαζική απαγωγή, αρπάζοντας περισσότερους από 50 ανθρώπους στη βορειοδυτική Νιγηρία, σύμφωνα με μια έκθεση παρακολούθησης συγκρούσεων που έχει ετοιμαστεί για τον ΟΗΕ και την οποία δημοσίευσε η Agence France-Presse την Κυριακή.

Την «φρίκη» του για την κατάσταση εξαθλίωσης των δύο ομήρων της Χαμάς – εκ των οποίων ο ένας είναι γερμανοϊσραηλινός – εξέφρασε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, ζητώντας «το τέλος» της οργάνωσης και καλώντας ταυτόχρονα την ισραηλινή κυβέρνηση να συνεχίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας.

Σοβαρό ναυάγιο με τουλάχιστον 54 θανάτους και εκατοντάδες αγνοούμενους στα ανοικτά της Υεμένης. Τουλάχιστον 54 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σκάφος βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, όπως ανέφεραν πηγές από το ιατρικό προσωπικό στο Reuters.

Τουλάχιστον 54 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Υεμένης μετά τη βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε, εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Οι νέοι δασμοί που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σχεδόν οριστικοί» και δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγματεύσεων άμεσα, δήλωσε στο δίκτυο CBS ο εκπρόσωπος Εμπορίου του Λευκού Οίκου Τζέιμισον Γκριρ, ο οποίος υπερασπίσθηκε τα εμπορικά μέτρα κατά της Βραζιλίας.

Οι σοροί ενός πιλότου και του γιου του ανασύρθηκαν, αφού το διπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της ισπανικής νήσου Μαγιόρκα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.