Σοκαριστικά είναι τα νέα από την πολιτεία Μπένουε της Νιγηρίας, όπου ένοπλοι απήγαγαν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατευθύνονταν να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο. Ο κυβερνήτης της περιοχής ανακοίνωσε την απαγωγή, η οποία είναι η πρώτη που καταγγέλλεται φέτος.
Κόσμος
Σοκ στη Νιγηρία: Ένοπλοι απαγάγουν μαθητές πριν τις πανεπιστημιακές εξετάσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΗ AfD κατακτά την πρώτη θέση σε δημοσκόπηση του ZDF – Ανικανοποίητο των πολιτών από τα μέτρα για τις τιμές ενέργειας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναδεικνύεται στην κορυφή της νέας δημοσκόπησης που διεξήχθη για λογαριασμό του ZDF, ενώ οι δυνάμεις του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) συνεχίζουν να μειώνονται.
Σύντομα τέλος στον πόλεμο στο Ιράν, δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σύντομα, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του χθες Πέμπτη.
Σύμφωνα με τον Τραμπ, η επόμενη συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, με πιθανή παράταση της εκεχειρίας που έχει συμφωνηθεί.
Τραγωδία στην Ινδονησία: Οκτώ άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε πτώση ελικοπτέρου
Συντάκτης: Eidisis.grΣοκ έχει προκαλέσει η συντριβή ιδιωτικού ελικοπτέρου στη νήσο Βόρνεο της Ινδονησίας, όπου οκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δύο χειριστών και έξι επιβατών, σκοτώθηκαν. Η ανακοίνωση έγινε από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.
Η Ελλάδα στη ΓΣ του ΟΗΕ: Κρίσιμη η ελευθερία ναυσιπλοΐας για την παγκόσμια ειρήνη
Συντάκτης: Eidisis.grΗ ελληνική αντιπροσωπεία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τόνισε την κρίσιμη σημασία της ελευθερίας ναυσιπλοΐας για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, ευθυγραμμισμένη με τη δήλωση της ΕΕ.
Τραμπ: Ο πάπας Λέων μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι ο πάπας Λέων έχει το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα.
Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να κατανοήσει την σοβαρότητα της κατάστασης με το Ιράν, το οποίο αποτελεί σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια.
Συνάντηση Τραμπ με Νετανιάχου και Αούν στον Λευκό Οίκο σε 4-5 ημέρες
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο λιβανέζος πρόεδρος Ζοζέφ Αούν θα επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο για μια τριμερή συνάντηση «εντός των επομένων 4-5 ημερών».
Τηλεδιάσκεψη στο Παρίσι: 30 χώρες ενώνουν δυνάμεις για την ασφάλεια του Ορμούζ
Συντάκτης: Eidisis.grΣημαντική τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Παρίσι, με τη συμμετοχή περίπου τριάντα χωρών, υπό την προεδρία του Γάλλου προεδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, με στόχο τη συγκρότηση αποστολής για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ.
Σημαντική χρηματοδότηση για τη Βουλγαρία: Συμμετοχή σε οκτώ ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Βουλγαρία εξασφάλισε χρηματοδότηση για να συμμετάσχει σε οκτώ κοινά ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη. Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 1,07 δισεκατομμύρια ευρώ για 57 αμυντικά προγράμματα.
Συγκλονιστικές δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις επιθέσεις σε σχολεία στην Τουρκία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη στο σχολείο Ayser Çalık του Καχραμανμαράς. Συγκλονισμένος από τα γεγονότα, τονίζει ότι μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκαν δύο παρόμοια τραγικά περιστατικά σε σχολεία της Τουρκίας με νεκρούς και τραυματίες.