espa pkm

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, 4:58:40 μμ

Κόσμος

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τη σημασία της ελευθερίας του Ισραήλ να δράσει έναντι απειλών, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας χθες.

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις επιπτώσεις της νομοθεσίας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι για να διατηρήσουν οι βουλευτές τους μισθούς τους, η χώρα μπορεί να χάσει κονδύλια για κοινωνικές δομές.

Σοκαριστικά νέα έρχονται από την πολιτεία Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, όπου ένας 39χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση καρχαρία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Αυτή είναι η τρίτη θανάσιμη επίθεση καρχαρία στη χώρα από την αρχή του έτους.

Η εκλογή της Μαρίας Παπατζίκου, διευθύντριας Ποιότητας του ΕΣΥΔ, στη θέση της προεδρεύουσας του European co-operation for Accreditation – EA, αποτελεί σημαντική διάκριση για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σοκαριστικά νέα έρχονται από το Πακιστάν, καθώς τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια βομβιστική επίθεση που στόχευε τρένο μεταφοράς στρατιωτικών στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Η επίθεση, που έλαβε χώρα στην Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο στρατιωτικών, ενώ πάνω από 50 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε ότι είναι πιθανή μια ανακοίνωση αργότερα σήμερα σχετικά με μια συμφωνία με το Ιράν. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί, τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι πιθανόν, τις επόμενες ώρες, ο κόσμος να λάβει μια καλή είδηση».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη ιρανική πηγή που μίλησε στο Reuters, η Τεχεράνη δεν έχει συμφωνήσει να παραδώσει το απόθεμά της σε υψηλού εμπλουτισμού ουράνιο.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν αποτελεί μέρος της προκαταρκτικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Συναγερμός σήμανε στην Ουάσιγκτον, όταν νεαρός άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών κοντά στον Λευκό Οίκο, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τα πυρά των μελών της US Secret Service.

Η ΗΠΑ και το Ιράν πλησιάζουν στην υπογραφή μιας σημαντικής συμφωνίας που προβλέπει την παράταση της εκεχειρίας για 60 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Στενό του Ορμούζ θα ανοίξει και το Ιράν θα μπορεί να πουλά ελεύθερα πετρέλαιο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Axios, επικαλούμενος Αμερικανό αξιωματούχο.

Σήμερα, 569.182 Κύπριοι ψηφίζουν για την εκλογή των 56 εκπροσώπων τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την επόμενη πενταετία. Οι εκλογές διεξάγονται σε 1.217 εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, με διάλειμμα από τις 12:00 έως τις 13:00.