espa pkm

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026, 11:21:26 πμ

Κόσμος

Ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην Καλιφόρνια αυξήθηκε χθες τουλάχιστον κατά 4.650 στα 765.693 περιστατικά, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Κατά την προηγούμενη ημέρα, ο αριθμός των περιστατικών είχε καταγραφεί στα 761,023 περιστατικά.

Επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) θα μεταβούν στη δεύτερη ιρανική πυρηνική εγκατάσταση “σε μερικές ημέρες” και τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων που ελήφθησαν από την πρώτη πυρηνική εγκατάσταση θα είναι διαθέσιμα “σε δύο με τρεις μήνες”, ανακοίνωσε σήμερα η ΙΑΕΑ στη Βιένη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε σήμερα τις ανησυχίες που εκφράζονται για την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι στο τέλος ο καιρός «θα γίνει πιο δροσερός», από την Καλιφόρνια όπου βρίσκεται, με αφορμή τις τεράστιες πυρκαγιές που σαρώνουν τη Δυτική Ακτή εδώ και μία εβδομάδα.

Η Ιορδανία θα κλείσει για δύο εβδομάδες τα σχολεία, τους χώρους λατρείας, τα εστιατόρια και τις αγορές, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που λαμβάνονται με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 τις τελευταίες ημέρες.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 20:32

Γαλλία: Περισσότερα από 6.000 νέα κρούσματα Covid-19

Συντάκτης:

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα 6.158 νέα κρούσματα COVID-19 για το τελευταίο 24ωρο, ένας αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με το ρεκόρ των 10.561 μολύνσεων το Σάββατο και τον απολογισμό των 7.183 κρουσμάτων της Κυριακής.

Οι Τσέχοι άνω των 60 ετών θα παραλάβουν δωρεάν αυτήν την εβδομάδα μάσκες μέσω του ταχυδρομείου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, μια πρωτοβουλία που κατέκρινε η αντιπολίτευση, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για προεκλογικούς ελιγμούς ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι απειλεί να επιβάλει «τελωνειακούς φραγμούς» στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου, υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνησή του θα αποκτήσει το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς ορισμένους από τους όρους της Συμφωνίας Αποχώρησης.

Το Ιράν κάλεσε τη Δευτέρα (14/9) τον Γερμανό πρέσβη στην Τεχεράνη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για αναρτήσεις που έκανε στο twitter, στις οποίος ασκούσε έντονη κριτική στην εκτέλεση του παλαιστή Ναβίντ Αφκάρι, που καταδικάστηκε για δολοφονία κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2018, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Τεχεράνη.

Μια νέα υπηρεσία / πύλη διαλειτουργικότητας που συνδέει τις εθνικές εφαρμογές για την Covid-19 σε ολόκληρη την ΕΕ, έθεσε σήμερα σε δοκιμαστική εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών εγγύτητας και αποστολής ειδοποιήσεων μέσω κινητών συσκευών, έτσι ώστε να σπάσει η αλυσίδα των λοιμώξεων από τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο “Economist” και να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.