Κόσμος
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 17:00
Τουσκ για μεταναστευικό:Είναι υπερβολικά νωρίς να μιλήσουμε για επιτυχία της συμφωνίας
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι 28 ηγέτες της ΕΕ μετά από πολύωρες, σκληρές διαπραγματεύσεις, θα είναι το πιο δύσκολο μέρος της.
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 15:50
Αυστραλία: Ακύρωση πτήσεων λόγω έκρηξης ηφαιστείου στο Μπαλί
Συντάκτης: Eidisis.grΕκατοντάδες πτήσεις από την Αυστραλία με κατεύθυνση το νησί Μπαλί της Ινδονησίας καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν εξαιτίας του σύννεφου ηφαιστειακής τέφρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Αγκούνγκ στο Μπαλί τις πρώτες πρωινές ώρες εκτοξεύοντας τη στάχτη σε ύψος 2.000 μέτρων.
Φρουροί ασφαλείας απέκλεισαν την Παρασκευή ένα τμήμα του αεροδρομίου της Μόσχας Ντομοντέντοβο και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters, ένας άνθρωπος βρισκόταν πεσμένος στο πάτωμα σε μια από τις εξόδους τερματικού σταθμού.
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 14:50
Τουλάχιστον 100 οι νεκροί σε νέο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον 100 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους, όταν πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανοιχτά της Λιβύης.
Σύμφωνα με την ακτοφυλακή της αφρικανικής χώρας, το ναυάγιο σημειώθηκε ανατολικά της Τρίπολης, ενώ από το σημείο του ναυαγίου διασώθηκαν 14 άνθρωποι.
Σύμφωνα με την ακτοφυλακή της αφρικανικής χώρας, το ναυάγιο σημειώθηκε ανατολικά της Τρίπολης, ενώ από το σημείο του ναυαγίου διασώθηκαν 14 άνθρωποι.
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 14:50
Τουρκία: Συνελήφθη για τρομοκρατία, απερχόμενος βουλευτής της αντιπολίτευσης
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ερέν Ερντέμ, απερχόμενος βουλευτής του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, συνελήφθη την Παρασκευή στην Άγκυρα με την κατηγορία ότι ανήκει σε «τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 14:50
Επικρίνει η Unisef τη συμφωνία της ΕΕ για το μεταναστευτικό
Συντάκτης: Eidisis.grΤα ελεγχόμενα κέντρα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προβλέπει να δημιουργήσει η ΕΕ θα πρέπει να είναι ανοικτά προκειμένου να προστατεύονται τα παιδιά, προειδοποίησε σήμερα η Unicef.
«Ανησυχούμε ότι τα παιδιά θα τίθενται υπό κράτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ Σάρα Κρόου από τη Γενεύη μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας των ευρωπαίων ηγετών.
«Ανησυχούμε ότι τα παιδιά θα τίθενται υπό κράτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ Σάρα Κρόου από τη Γενεύη μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας των ευρωπαίων ηγετών.
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 13:50
Τσαβούσογλου: Δεν αναμένονται θετικά βήματα στις σχέσεις με ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΌσο η Αυστρία θα βρίσκεται στην προεδρία της ΕΕ δεν θα γίνουν θετικά βήματα στις σχέσεις της με την Τουρκία, εκτιμά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια δήλωση που αντανακλά τις εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Βιένης.
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 13:50
Μπαρνιέ: Οι αγγλικές προτάσεις για το Brexit να είναι βαρυσήμαντες και εφικτές
Συντάκτης: Eidisis.grΟ επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε σήμερα ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καταγράψει πρόοδο στις συνομιλίες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, αλλά μεγάλες διαφορές παραμένουν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η βρετανική πρόταση, που αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα, θα είναι «βαρυσήμαντη και εφικτή».
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 12:50
Το Ιράκ εκτέλεσε 12 καταδικασθέντες για τρομοκρατία
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην εκτέλεση 12 κρατουμένων που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία προχώρησαν οι ιρακινές αρχές, λίγες ώρες αφού ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι ζήτησε να γίνουν άμεσα οι εκτελέσεις των θανατοποινιτών σε αντίποινα για την απαγωγή και τον φόνο οκτώ μελών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας από το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στην ιδέα της αποχώρησης των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την Συρία, μεταδίδει το CNN.
Η σχετική αναφορά έγινε ιδιωτικά, στην διάρκεια της συνάντησης που είχε στον Λευκό Οίκο με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα τον Β,’ ενώ επιβεβαιώνεται από δύο διπλωματικές πηγές που ήταν παρούσες στην συνάντηση.