Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 7:01:11 πμ

Κόσμος

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους, την επονομαζόμενη «μητέρα όλων των βομβών», σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησαν στο Αφγανιστάν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, προκαλώντας περηφάνια στον Τραμπ.
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε χθες 25 ανθρώπους στο λόμπι του Πύργου Τραμπ που διαμαρτύρονταν για τις πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τη μετανάστευση και τον έλεγχο των συνόρων.
Ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε συρμό του μετρό της Ατλάντας, σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας άλλους τρεις. Ο άνδρας συνελήφθη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το επεισόδιο εκτυλίχτηκε σε συρμό της Μπλε Γραμμής περί τις 16:30, λίγο μετά την αναχώρησή του από σταθμό στο δυτικό τμήμα της πόλης, δήλωσε ο Τζόζεφ Ντόρσεϊ, υπαρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης.
Το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες που μετέδωσε το NBC News για προληπτική στρατιωτική δράση εναντίον της Β.Κορέας, τονίζοντας ότι η πολιτική του είναι να μη συζητά δημόσια σχετικά με μελλοντικές επιχειρήσεις ή «να κάνει δημόσια υποθέσεις για πιθανά σενάρια».
Μετά την απόφαση του Κιέβου να μην επιτρέψει στην εκπρόσωπο της Ρωσίας, Γιούλια Σαμοΐλοβα να συμμετάσχει στη Eurovision, η Ρωσία αποφάσισε να μην μεταδώσει τον διαγωνισμό.

«Το "Πρώτο Κανάλι" δεν θεωρεί ότι είναι δυνατόν να μεταδώσει τον Διαγωνισμό Eurovision-2017 ούτε εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει κάποια άλλη υποψήφια στην θέση της Σαμοΐλοβα» αναφέρει σε ανακοίνωση του.
Πάνω από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο από χολέρα και διάρροια στη Σομαλία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι τα θύματα μπορεί να φτάσουν τα 50.000 μέχρι το καλοκαίρι.
Η είδηση μάλλον άφησε στους πλούσιους πελάτες του μια πικρή γεύση. Στο εστιατόριο του ιδιωτικού κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα διαπιστώθηκαν 13 υγειονομικές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιθεώρησης στο Μαρ-α-Λάγκο.
Οι Κούρδοι έχουν υπάρξει ως λαός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Εχουν ζήσει αμέτρητες δοκιμασίες, υπέμειναν τεράστιες ανατροπές της μοίρας, υπέστησαν ξανά και ξανά κυριαρχίες. Αλλά αυτοκρατορίες κατέρρευσαν, τύραννοι έπεσαν, ενώ οι Κούρδοι αντιστάθηκαν σθεναρά στις δυνάμεις που ήθελαν να τους αφανίσουν.
Ο δημοσιογράφος Ολιβιέ Μπερτράν του γαλλικού δικτυακού τόπου Les Jours συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» της Κωνσταντινούπολης, όπου κρατείται από την αστυνομία, και αναμένεται να απελαθεί στην Γαλλία, ανέφερε σε ανακοίνωση ο ιστότοπος «καταγγέλλοντας νέο πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου».
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οχτώ τραυματίστηκαν σήμερα, έπειτα από μετωπική σύγκρουση ενός λεωφορείου και ενός βυτιοφόρου καυσίμων, το οποίο ανατινάχθηκε, στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ανασύρουν πτώματα από το σημείο της σύγκρουσης και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, ανέφερε μια εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Πετακάλκο, στα σύνορα της Πολιτείας Γκερέρο και της γειτονικής Πολιτείας Μιτσοακάν.