espa pkm

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026, 6:06:39 πμ

Κόσμος

Ως «ένα στυγνό δολοφόνο» χαρακτήρισε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην περιφερειακή Βουλή της Βαυαρίας.

«Αναμένω από τον πρόεδρο Ιβάνοβ να ακούσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, μου φαίνεται το λιγότερο που μπορεί να κάνει ως ένδειξη ορθής συμπεριφοράς" δήλωσε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος, Γιοχάνες Χαν.

Tην προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβανόφ, ακύρωσαν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

«Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της γειτονικής χώρας.

Tην προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβανόφ, ακύρωσαν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

«Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της γειτονικής χώρας.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων εναντίον μελών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που πραγματοποιούσαν προεκλογική περιοδεία στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Η ισπανική κυβέρνηση, η οποία δέχτηκε να παραλάβει τους 629 μετανάστες που διασώθηκαν από το πλοίο Aquarius στα ανοιχτά της Λιβύης, δεν έχει κανένα "πρόβλημα" ούτε με τη Γαλλία, ούτε με την Ιταλία, τις δύο χώρες οι σχέσεις των οποίων επιδεινώθηκαν με αφορμή την υπόθεση αυτή.
Το κοινοβούλιο της Αργεντινής ενέκρινε σήμερα, με οριακή πλειοψηφία, το νομοσχέδιο με το οποίο νομιμοποιούνται οι αμβλώσεις μέχρι την 14η εβδομάδα της κύησης, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Το νομοσχέδιο, που για να γίνει νόμος θα πρέπει να περάσει και από τη Γερουσία, εγκρίθηκε με ψήφους 129 υπέρ έναντι 125 κατά, μετά από ολονύχτια συζήτηση.
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να αναλάβει δράση εναντίον του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου, σε μία ακόμα επίθεση εναντίον των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης για τους οποίους υποστηρίζει ότι προσπαθούν να πλήξουν την τουρκική οικονομία.
Δύο άνδρες ηλικίας 21 και 22 ετών, ύποπτοι για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, προφυλακίσθηκαν την Πέμπτη αφού απαγγέλθηκαν σε βάρος τους κατηγορίες από δικαστή υποθέσεων τρομοκρατίας, γνωστοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές.
Ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη λωρίδα της Γάζας υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Ο Άχμεντ αλ-Άσι, 21 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι στις 8 Ιουνίου ενώ συμμετείχε ανατολικά του Χαν Γιούνες σε διαδηλώσεις κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με την πηγή αυτή.