espa pkm

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026, 4:27:11 μμ

Κόσμος

Εκατοντάδες άνθρωποι στο νοτιοδυτικό Κολοράντο διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η περιοχή απειλείται από ανεξέλεγκτη πυρκαγιά και οι καιρικές συνθήκες –ζέστη, ξηρασία και ισχυροί άνεμοι– δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Αργεντινής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αντικείμενο την παροχή οικονομικής βοήθειας, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου, υπογραμμίζοντας ότι η Διευθύνουσα Επιτροπή του ΔΝΤ ενδέχεται να συγκληθεί σύντομα.
«Ολα είναι έτοιμα» για τη Σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε.
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 21:00

Τουρκία: Δεν εκλέγεται στον α΄ γύρο ο Ερντογάν

Συντάκτης:
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ενώ το κυβερνών κόμμα AKP προβλέπεται ότι θα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, κατέδειξε η δημοσκόπηση του ινστιτούτο Gezici που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από δικαστήριο της Στοκχόλμης ένας Ουζμπέκος που είχε αιτηθεί άσυλο στη Σουηδία και ο οποίος, αφού ριζοσπαστικοποιήθηκε, οδήγησε ένα φορτηγό σε έναν πεζόδρομο της σουηδικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 21:00

Πούτιν: Δεν κουράστηκα ακόμη

Συντάκτης:
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνομιλώντας την Πέμπτη για 16η φορά με τους Ρώσους πολίτες μέσω της «απευθείας γραμμής» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της διαδοχής του επισημαίνοντας «δεν κουράστηκα ακόμη, τον διάδοχό μου θα τον ορίσει ο λαός».

«Πιστεύω ότι θα προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλον και στo θέμα της μεταρρύθμισης της νομισματικής ζώνης» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, σε παρέμβασή της στο «Europa Forum», το οποίο διοργάνωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WDR, με το βλέμμα στραμμένο στην εκκρεμούσα γαλλο-γερμανική συμφωνία.

Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι «δεν είναι πλέον προφυλαγμένο» από αντίποινα, προειδοποίησε σήμερα από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Νομίζω ότι ο Άσαντ πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη του (…) Τώρα που ο πόλεμος τελείωσε, που το Νταές (Ισλαμικό Κράτος) εξουδετερώθηκε και που ο Άσαντ προσκαλεί το Ιράν ή του επιτρέπει να έρθει με τη πρόθεση να επιτεθεί στο Ισραήλ, να έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει το Ισραήλ από τη συριακή επικράτεια, ο Άσαντ δεν είναι πλέον προφυλαγμένος, το καθεστώς του δεν είναι πλέον ασφαλές», διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στο London Policy Exchange.
Ένα νομοσχέδιο κατά των «fake news», των ψευδών ειδήσεων στα μέσα ενημέρωσης, εξετάζει σήμερα η γαλλική βουλή και οι συζητήσεις αναμένονται έντονες, σημειώνει η Liberation. Ορισμένοι επικρίνουν την αοριστία του ορισμό των ψευδών ειδήσεων και κάνουν λόγο για πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου, άλλοι επισημαίνουν το γεγονός ότι υφίστανται ήδη νομοθετικά εργαλεία κατά της δυσφήμησης.
Ορκίστηκε την Πέμπτη η ως επί το πλείστον γένους θηλυκού σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ --11 γυναίκες και 6 άνδρες--, η πρώτη στην ιστορία της Ισπανίας στην οποία μειοψηφούν οι άνδρες, αλλά και η πρώτη που καλείται να κυβερνήσει με την υποστήριξη λιγότερου του ενός τετάρτου του κοινοβουλίου.