Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 3:30:40 πμ

Κόσμος

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας United Airlines να μην επιτρέψει την επιβίβαση κοριτσιών επειδή φορούσαν κολάν. Το περιστατικό συνέβη σε πτήση από το Ντένβερ στην Μινεάπολη.

Η εταιρεία επικαλέστηκε τον κανονισμό που αφορά όλους όσοι ταξιδεύουν με special pass, δηλαδή υπαλλήλους της εταιρείας και δικούς τους ανθρώπους.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί τη Μόσχα να απελευθερώσει χωρίς καθυστέρηση τους εκατοντάδες ειρηνικούς διαδηλωτές που συνελήφθησαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς σε ολόκληρη τη Ρωσία.
Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάληψη της Ράκα -de facto πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία-βρίσκεται η διεθνής συμμαχία, αφού ελέγχει πλέον αεροπορική βάση-«κλειδί» κοντά στην πόλη.

Εκπρόσωπος του αραβο-κουρδικού συνασπισμού των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (τον οποίο στηρίζουν οι ΗΠΑ) δήλωσε ότι οι δυνάμεις τους ελέγχουν το αεροδρόμιο Τάμπκα και συνεχίζουν με στόχο την ίδια τη Ράκα.
Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του Μπόικο Μπορίσοφ κέρδισε μεν καθαρά στις πρόωρες εκλογές που έγιναν στη Βουλγαρία, στη χώρα όμως δύσκολα θα σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση.

Το φιλο-ευρωπαϊκό GERB έλαβε το 32,5% αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους φιλόδοξους σοσιαλιστές, που υποσχέθηκαν ενίσχυση των δεσμών με τη Ρωσία με 26,8%.
To «φαινόμενο Σουλτς» στο οποίο έχει ποντάρει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δεν πήγε καθόλου καλά στις τοπικές εκλογές που έγιναν στο κρατίδιο Ζάαρ της Γερμανίας.

Τα επίσημα αποτελέσματα δίνουν ευρύτατη νίκη στο CDU με το SPD να μένει δεύτερο και με υποχώρηση ποσοστού.
Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν 30χρονο στο Μπέρμιγχαμ στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση της περασμένης εβδομάδας κοντά στο Κοινοβούλιο στο Λονδίνο. Ο συλληφθείς «βαρύνεται με υποψίες ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές ενέργειες», σύμφωνα με την μητροπολιτική αστυνομία.
Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του Μπόικο Μπορίσοφ παραμένει, σύμφωνα με τα exit poll, πρώτη πολιτική δύναμη με ποσοστό μεταξύ 32,2% και 32,8% στις πρόωρες κάλπες της Βουλγαρίας, με τον βασικό αντίπαλό του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, να ακολουθεί με 28%-28,4%.
Άναυδος δηλώνει ότι έχει μείνει από τη ρητορική του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διακρίνει κινδύνους στη διαδικασία ενσωμάτωσης των τούρκων μεταναστών στη Γερμανία.
Ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Αλεξέι Ναβάλνι, υπ' αριθμόν 1 εχθρός του Κρεμλίνου, και περίπου 130 υποστηρικτές του τέθηκαν υπό κράτηση από τις ρωσικές αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της διαφθοράς, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της Μόσχας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που είχε απευθύνει ο ίδιος.
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 21:50

Η Λεπέν ονειρεύεται την «κηδεία» της ΕΕ

Συντάκτης:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει γιατί οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον» κατά την άποψη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Σε προεκλογική συγκέντρωση την Κυριακή η Λεπέν δήλωσε ότι «θα αλλάξουμε σε μία άλλη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα που έχει πληγεί από τους φεντεραλιστές θα αναζωογονηθεί ξανά και θα ενδυναμωθεί στην Ευρώπη των λαών και των εθνών».