Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί μια «μόνιμη κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της 60ήμερης εκεχειρίας, με την προϋπόθεση ότι ο παλαιστινιακός θύλακας θα αποστρατιωτικοποιηθεί.
Κόσμος
Δηλώσεις Νετανιάχου: Ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, με προϋποθέσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΟΗΕ: Παράδοση καυσίμων στη Γάζα μετά από 130 ημέρες
Συντάκτης: Eidisis.grΜια ομάδα των Ηνωμένων Εθνών παρέδωσε στη Λωρίδα της Γάζας περίπου 75.000 λίτρα καυσίμου την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφάν Ντουζαρίκ. Αυτή ήταν η πρώτη παράδοση καυσίμου στον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και 130 ημέρες.
Κρυφά σχέδια της ΕΕ για τη σταδιακή διακοπή των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου
Συντάκτης: Eidisis.grΟι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν οι Βρυξέλλες να κρατήσουν μυστικό τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν σταδιακά ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο έως το τέλος του 2027, δείχνει ένα εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ που είδε το Reuters.
Ουκρανία: Το κόστος ανοικοδόμησης από τον πόλεμο ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε πάνω από τρία χρόνια πολέμου με τους Ρώσους εισβολείς θα κοστίσει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε μια χρονική περίοδο 14 ετών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ σε διαδικτυακή ομιλία του στη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας, που διεξάγεται στη Ρώμη.
Υποστήριξη στους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους
Συντάκτης: Eidisis.grΥπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν σήμερα σε υποστήριξη της πλέον υψηλόβαθμης ειδικού του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, μετά την επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε βάρος της για την άδικη, όπως υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, κριτική που ασκεί στο Ισραήλ.
Σημαντική πρόοδος στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις με νέες διαβουλεύσεις στο εγγύς μέλλον
Συντάκτης: Eidisis.grΟ αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία επιβράδυνση στην εξομάλυνση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι θα συμφωνηθούν νέες διαβουλεύσεις με την Ουάσινγκτον «στο εγγύς μέλλον».
Η Γερμανία προγραμματίζει αγορά συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ για υποστήριξη της Ουκρανίας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Γερμανία είναι έτοιμη να αγοράσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και να τα διαθέσει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς στη Ρώμη.
Σαουδική Αραβία: Αυξάνονται οι εκτελέσεις αλλοδαπών, με αριθμό που ξεπερνά τους 100 από την αρχή του έτους
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Σαουδική Αραβία εκτέλεσε δύο Αιθίοπες υπηκόους για διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 101 τον συνολικό αριθμό αλλοδαπών που εκτελέστηκαν στο βασίλειο από την αρχή του έτους, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.
Νέα συμφωνία ΕΕ-Ισραήλ για την αναβάθμιση ανθρωπιστικών συνθηκών στη Λωρίδα της Γάζας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε συμφωνία με το Ισραήλ για την βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών στην Λωρίδα της Γάζας. Η συμφωνία προβλέπει την αύξηση των φορτηγών μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας και το άνοιγμα σημείων διέλευσης προμηθειών, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας.
Η ΕΕ δεσμεύεται για 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας: Ένα νέο ευρωπαϊκό ταμείο σε λειτουργία
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, δημιουργώντας, μεταξύ άλλων, ένα ειδικό ταμείο που προορίζεται για να κινητοποιήσει και ιδιωτικά κεφάλαια, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.