Κόσμος
Προβάδισμα 20% για το αντιμεταναστευτικό κόμμα στη Σουηδία
Συντάκτης: Eidisis.grΓάλλος ΥΠΕΞ: Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη Μ. Ανατολή
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αμερικανική «στάση» απέναντι στο Ιράν κινδυνεύει «να θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο» τη Μέση Ανατολή και να ενισχύσει τους σκληροπυρηνικούς στη χώρα, εκτίμησε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.
«Διαφωνούμε με τη μέθοδο, διότι αυτές οι κυρώσεις που θα επιβληθούν εναντίον του Ιράν δεν θα βοηθήσουν τον διάλογο και αντίθετα θα ενισχύσουν τους συντηρητικούς και θα αποδυναμώσουν τον (Ιρανό) πρόεδρο (Χασάν) Ροχανί (…) Τελικά αυτή η στάση κινδυνεύει να θέσει την περιοχή σε μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν που βρίσκεται σήμερα», εκτίμησε ο Λεντριάν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Inter.
Βρετανία: Ένοχος για βιασμό δύο κοριτσιών στην Κένυα 72χρονος
Συντάκτης: Eidisis.grΝοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Β. Κορέας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Βόρεια Κορέα ενέκρινε τον κατάλογο των ονομάτων δημοσιογράφων από τη Νότια Κορέα που θέλουν να επισκεφθούν το πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων στο Πούνγκε-ρι, δήλωσε αξιωματούχος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Ενοποίησης.
Ο αξιωματούχος ωστόσο δεν διευκρίνισε πότε θα αναχωρήσουν οι δημοσιογράφοι.
Ρήγμα Γαλλίας - Γερμανίας για τις κυρώσεις Τραμπ στο Ιράν
Συντάκτης: Eidisis.grΕΕ: Εξετάζει να πάρει μέτρα εναντίον της Βενεζουέλας
Συντάκτης: Eidisis.grΣουηδία: Βουλευτής στηρίζει την Ελλάδα για το προσφυγικό
Συντάκτης: Eidisis.grΤην ανάγκη να υπάρξει ένα «οργανωμένο σύστημα» στο ζήτημα της κατανομής προσφύγων και της χορήγησης ασύλου, καθώς «αυτό που έχουμε σήμερα, είναι χάος», τονίζει σε σημερινή συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό του Δουβλίνου, η φιλελεύθερη Σουηδή βουλευτής Σεσίλια Βίκστρομ, ζητώντας ταυτόχρονα να δέχονται όλες οι χώρες πρόσφυγες.