espa pkm

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2026, 11:48:51 πμ

Κόσμος

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι θα κλείσει τον Μάιο τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με όσα τόνισε στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, ανέφερε η Σεούλ.
Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τις νέες μάχες που έχουν ξεσπάσει ανάμεσα στον στρατό της Μιανμάρ και τους αντάρτες στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του ΟΗΕ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι μια συνάντηση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων» τόνισε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση, για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους ευρωπαίους συμμάχους τους και άλλους να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν, ώστε να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το διεθνή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια.
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 09:50

Το «Ελντοράντο» της Αρκτικής θέλει ανεξαρτησία

Συντάκτης:
Το ανέκδοτο λέει ότι το μακρινό 1933, όταν η Δανία κέρδισε ένα δικαστήριο κατά της Νορβηγίας για τη διεκδίκηση της Γροιλανδίας, στο Οσλο άνοιξαν σαμπάνιες, ενθουσιασμένοι που ξεφορτώθηκαν αυτή την τεράστια, παγωμένη και άχρηστη αποικία στον Αρκτικό Ωκεανό.
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 09:50

Υπάρχει αντίπαλος για τον Ερντογάν;

Συντάκτης:
Αυτό θα είναι ένα ιστορικό καλοκαίρι για την Τουρκία. Μετά τις 24 Ιουνίου, ημέρα των πρόωρων εκλογών, η φυσιογνωμία της χώρας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αλλάξει περνώντας στη «μετα-κεμαλική» εποχή με ένα ξεκάθαρο μονοπρόσωπο σύστημα.
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 09:50

Μακρόν - Μέρκελ αναζητούν γέφυρες με τον Τραμπ

Συντάκτης:
Στο περίεργο τρίγωνο που δημιουργήθηκε στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα από τις διαδοχικές επισκέψεις του Εμανουέλ Μακρόν και της Ανγκελα Μέρκελ χαμένη ήταν η γερμανίδα καγκελάριος και κερδισμένος ο γάλλος πρόεδρος.
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 09:50

Οι ειρηνοποιοί της Κορέας

Συντάκτης:
Από σύμβολα και ωραία λόγια άλλο τίποτα. Συναντήθηκαν στο «Χωριό της Ειρήνης», στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, στη μεθόριο. Συνομίλησαν μέσα στον «Οίκο της Ειρήνης». Φύτεψαν ένα πεύκο στο όνομα της ειρήνης και της ευημερίας.
Η Ρωσία ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τον πρώτο πλωτό πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τα στρατόπεδα της Αρκτικής. Το πλοίο «Akademik Lomonosov» που μεταφέρει τον πυρηνικό σταθμό ρυμουλκήθηκε σήμερα σε ναυπηγείο στην Αγία Πετρούπολη.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου 'Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι δεσμεύτηκε το Σάββατο στους κατοίκους της χερσονήσου του Σινά για τον τερματισμό "μόλις καταστεί δυνατό" των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονται από κοινού με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών στην περιοχή αυτή της ανατολικής Αιγύπτου.