espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 1:20:44 μμ

Κόσμος

Τα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του αεροσκάφους της εταιρείας US-Bangla Airlines, που συνετρίβη τη Δευτέρα στο Κατμαντού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 49 άνθρωποι και του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Νεπάλ, βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας του αεροπορικού δυστυχήματος.
Πολλά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασαν αγανάκτηση και οργή τη Δευτέρα για τον κατ' αυτά ξαφνικό και αδιαφανή διορισμό του Μάρτιν Σελμάιερ, του μέχρι πρότινος επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο κορυφαίο γραφειοκρατικό πόστο της Κομισιόν, τονίζοντας ότι η υπόθεση, που κάποιοι αποκάλεσαν «Σελμάιεργκεϊτ», κατάφερε πλήγμα στην αξιοπιστία ολόκληρης της ΕΕ.
Λίγα 24ωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, η Ρωσία θα έπρεπε να βρίσκεται εν μέσω θερμής προεκλογικής εκστρατείας. Αλλά με δεδομένη τη νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν στις 18 Μαρτίου, οι σκέψεις της ρωσικής ελίτ περιστρέφονται γύρω από ένα πολύ μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα: τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές, το 2024;
Περίπου τριάντα πολιτικοί που είχαν θέσει υποψηφιότητα ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στο Μεξικό έχουν δολοφονηθεί μέχρι σήμερα, αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε.

Οι πολιτικοί που βρέθηκαν στο στόχαστρο δολοφόνων ήταν κυρίως υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι για έδρες στα τοπικά κοινοβούλια των μεξικανικών Πολιτειών, διευκρίνισε ο Ναβαρέτε.
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 07:50

Ο Πούτιν και «το ζήτημα του 2024»

Συντάκτης:
Λίγα 24ωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, η Ρωσία θα έπρεπε να βρίσκεται εν μέσω θερμής προεκλογικής εκστρατείας. Αλλά με δεδομένη τη νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν στις 18 Μαρτίου, οι σκέψεις της ρωσικής ελίτ περιστρέφονται γύρω από ένα πολύ μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα: τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές, το 2024;
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 02:50

Συρία: Οι ΗΠΑ καλούν έκτακτη συνεδρίαση

Συντάκτης:
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν για μια επείγουσα συνεδρίαση στην Ιορδανία μετά τις αναφορές για βομβαρδισμούς στην νοτιοδυτική Συρία, σε περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων των ζωνών αποκλιμάκωσης, που είχαν συμφωνηθεί το 2017, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Δικαστήριο στο Αμβούργο καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης τρεις Σύρους υπηκόους, οι οποίοι είχαν προσποιηθεί τους πρόσφυγες για να εισέλθουν στην Γερμανία, με την κατηγορία της ένταξής τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους κατηγορουμένους, 27 ετών, καταδικάστηκε σε 6,5 χρόνια φυλάκισης, ενώ στους δύο άλλους, οι οποίοι ήταν ανήλικοι όταν διέπραξαν τα αδικήματα – τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 3 ετών και έξι μηνών, αντίστοιχα.
Η αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Χάρι, η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ, παραβρέθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα σε μια επίσημη εκδήλωση παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, σε μια επιμνημόσυνη τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας.
Τρία παιδιά σκοτώθηκαν και τέσσερις ενήλικες τραυματίστηκαν από μια πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής προς την Δευτέρα σε ένα σπίτι στην Ολεκσόβιτσε, κοντά στο Ζνόζμο, στην Τσεχία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο από περίπου τις 4 το πρωί τοπική ώρα και κατόρθωσαν να την κατασβήσουν σχεδόν μετά από δύο ώρες.
Η αμερικανική κυβέρνηση διατύπωσε την αγανάκτησή της μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς το Λονδίνο, αποφεύγοντας, ωστόσο, να μιλήσει για την πιθανή ευθύνη της Μόσχας στην υπόθεση.