espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 6:50:51 μμ

Κόσμος

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 10:50

Λεωφορείο έπεσε σε φαράγγι στο Περού, 44 νεκροί

Συντάκτης:
Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Περού την Τετάρτη, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε φαράγγι και κατέληξε να συντριβεί περίπου 80 μέτρα χαμηλότερα από το επίπεδο του δρόμου όπου κινείτο, στο δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο της χρονιάς στη χώρα των Άνδεων.
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 07:50

Ποια είναι η Ανεγκρέτπου ίσως γίνει η επόμενη... Μέρκελ

Συντάκτης:
Στο τοπικό καρναβάλι του Ζάαρλαντ, η πρωθυπουργός του κρατιδίου ντύθηκε καθαρίστρια, με ποδιά, μαντίλι στο κεφάλι και μια σκούπα στο χέρι. Αλλά τώρα που η Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ διορίστηκε νέα γενική γραμματέας της κυβερνώσας Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης, τα ΜΜΕ τη χαρακτηρίζουν «πριγκίπισσα-διάδοχο της Μέρκελ», ίσως και επόμενη καγκελάριο της Γερμανίας.
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 01:50

Βενεζουέλα: Αποχή της αντιπολίτευσης από τις εκλογές

Συντάκτης:
Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις «νόθες και παράνομες» προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου εξαιτίας των αθέμιτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Οι νέοι του Πάρκλαντ κατέκλυσαν σήμερα κατά δεκάδες την πρωτεύουσα της Φλόριντας Ταλαχάσι, σε μια προσπάθεια να εντείνουν τις πιέσεις υπέρ της εφαρμογής μιας αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή 17 ανθρώπων στο Λύκειό τους την περασμένη εβδομάδα.
Μπορεί να είναι ακόμη χειμώνας (για λίγες ημέρες τουλάχιστον) και να χιονίζει σε πολλές περιοχές της χώρας, όμως, αυτό δεν εμποδίζει πολλούς να σκέφτονται το καλοκαίρι. Ετσι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η νέα έρευνα του TripAdvisor που καταγράφει τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως, όπως τις ψηφίζουν οι τουρίστες.
Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την Τετάρτη να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε έναν ταξιτζή που κατηγορείται πως έκανε βόλτες με το ταξί του Σαουδάραβα τουρίστα, μεταφέροντάς τον από τη μία πλευρά του Βοσπόρου στην άλλη αντί να τον πάει απευθείας στο αεροδρόμιο.
Την άμεση παύση των εχθροπραξιών στην Ανατολική Γούτα, θύλακα των ανταρτών στη Συρία, τον οποίο βομβαρδίζουν συνεχώς από την Κυριακή οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις, ζήτησε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τονίζοντας ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε «κόλαση επί γης».
Αδιαφορώντας για το πρωτοφανές «ρεκόρ» των εκατοντάδων χιλιάδων δηλώσεων υποστήριξης από πλευράς πολιτών για απαγόρευση του καπνίσματος στην εστίαση, ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος στην Αυστρία -με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα- ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει τον σχετικό νόμο, ο οποίος από την 1η Μαΐου θα απαγόρευε το κάπνισμα στην εστίαση.
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 19:50

Καταμετρήθηκαν 3.000 άστεγοι σε μια νύχτα στο Παρίσι

Συντάκτης:
Τουλάχιστον 3.000 άστεγοι καταμετρήθηκαν σε μια νύχτα στο Παρίσι σε μια άνευ προηγουμένου απογραφή που διοργάνωσε ο δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας, ο οποίος υπολογίζει ωστόσο ότι ο αριθμός αυτός είναι «μάλλον πολύ χαμηλότερος από τον πραγματικό».
Απειλητικές απέναντι στη μακρά πρωθυπουργία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου δείχνουν να γίνονται οι έρευνες για διαφθορά, καθώς πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την προοπτική μιας εν δυνάμει καταστροφικής γι' αυτόν κατάθεσης στενού συνεργάτη του σε μια από τις έρευνες για διαφθορά που απειλούν τη μακρά πρωθυπουργία του.