espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 8:19:58 μμ

Κόσμος

Το πρωί της Κυριακής αρχίζουν επισήμως οι διερευνητικές συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου» συνασπισμού, μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με την συνάντηση των τριών αρχηγών, της 'Αγγελα Μέρκελ (CDU), του Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) και του Μάρτιν Σουλτς (SPD).
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 13:50

Ανασχηματισμό ανακοινώνει η Μέι τη Δευτέρα

Συντάκτης:
Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη Δευτέρα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με τους τωρινούς υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών και Brexit ωστόσο να παραμένουν στις θέσεις τους, ανέφερε στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Times.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «οπωσδήποτε» θα ήταν διατεθειμένος να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κι ότι ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα από τις συνομιλίες μεταξύ της Πιονγιάνγκ με τη Σεούλ.
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 11:50

Μεξικό: 30 νεκροί σε συγκρούσεις εμπόρων ναρκωτικών

Συντάκτης:
Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στην Τσιουάουα, σε μια Πολιτεία του βόρειου Μεξικού στα σύνορα με τις ΗΠΑ, σε ένα 48ωρο βίας που αποδόθηκε από τις αρχές στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσε το Σάββατο το γραφείο της εισαγγελίας.
Πλήθος Παλαιστίνιων διαδηλωτών επιτέθηκε στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ την ώρα που προσερχόταν για την λειτουργία των Θεοφανείων στη Βηθλεέμ.

Η πώληση γαιών οδήγησε στην καθαίρεση του τέως Πατριάρχη Ειριναίου, μετά απο γενική κατακραυγή του κατά κύριο λόγω παλαιστινιακού ποιμνίου του.
Η Λευκωσία αναμένει τις παρατηρήσεις της Αθήνας σε σχέση με το θέμα της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ληφθούν αποφάσεις για την κατάθεση των συντεταγμένων της ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, είπε ότι αυτό θα γίνει εν καιρώ, αφού ληφθούν και τα σχόλια της Αθήνας, υπενθυμίζοντας ότι εφάπτονται ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.
Θύελλα αντιδράσεων κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής της
Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ σε «τελική λύση» σε ό,τι αφορά στην προσφυγική κρίση.
Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που πραγματοποίησε τον καθαγιασμό των υδάτων, όπως κάθε χρόνο, στον Κεράτιο Κόλπο, δήλωσε ότι είναι ευλογία Θεού το ότι φέτος, ήταν περίπου τριάντα αυτοί που έπεσαν στον παγωμένο Κεράτιο για να βγάλουν τον Σταυρό και συνέχισε: «Να είναι καλός ο καιρός να μην φοβάται ο κόσμος να έρχονται και να γιορτάζουμε όλοι μαζί στη μητέρα εκκλησία.
Τη δική του απάντηση μετά την κυκλοφορία του επικριτικού βιβλίου, που αμφισβητεί τις ηγετικές του ικανότητες, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ περιφράφοντας τον εαυτό του ως "πολύ σταθερό και ιδιοφυή", σε ανάρτησή του στο Twitter.
Στοιχηματίζοντας στον «ειλικρινή και άμεσο» διάλογο «με όλους και για όλα» ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαράζει την εξωτερική πολιτική του.

Μετά τις προσκλήσεις σε Πούτιν, Τραμπ και Αλ-Σίσι, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έγινε δεκτός την Παρασκευή με ιδιαίτερες τις τιμές στο Παρίσι.