Κόσμος
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 17:50
Στις μισές οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου στην Αυστρία
Συντάκτης: Eidisis.grΑισθητά μειωμένος ήταν το 2017 ο αριθμός των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στην Αυστρία, ο οποίος μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου ανήλθε σε 19.000, έναντι των 40.000 αιτήσεων που είχαν γίνει δεκτές στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2016 για τη σχετική διαδικασία.
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 16:50
Αντιμέτωπος με κάθειρξη 12 ετών ο αντιπρόεδρος της Samsung
Συντάκτης: Eidisis.grΤην επιβολή ποινής κάθειρξης 12 ετών στον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics Λι Τζάε-γιονγκ για διαφθορά, ζήτησε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Νότιας Κορέας που εκδικάζει την έφεσή του σε προηγούμενη καταδίκη του.
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 16:50
Ισραήλ: Το όνομα του Τραμπ θα πάρει σταθμός κοντά στο Τείχος των Δακρύων
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Ισραήλ θα δώσει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ στον σιδηροδρομικό σταθμό που θα κατασκευάσει κοντά στο Τείχος των Δακρύων, ιερό τόπο του ιουδαϊσμού που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 16:50
Γερμανία-ΗΠΑ καλούν Πεκίνο να ελευθερώσει ακτιβιστή
Συντάκτης: Eidisis.grΚάλεσμα προς την Κίνα απηύθυναν Γερμανία και ΗΠΑ, προκειμένου να απελευθερώσει άμεσα γνωστό ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον οποίο επιβλήθηκε την Τρίτη ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για ανατρεπτική δραστηριότητα -η σκληρότερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της καταστολής ακτιβιστών που άρχισε στις 9 Ιουλίου 2015 και συνεχίζεται.
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 15:50
Ο Πούτιν κατέθεσε τα έγγραφα για την υποψηφιότητά του στις εκλογές
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέβαλε την Τετάρτη στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή τα έγγραφα για την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου 2018, όπως έγινε γνωστό από ανταποκριτή του πρακτορείου Sputnik.
Η Βουλγαρία αναλαμβάνει την ευρωπαϊκή προεδρία τον προσεχή Ιανουάριο. Μια χώρα που βρίσκεται υπό την ειδική παρακολούθηση της ΕΕ καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Ένωση.
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 15:50
Eνας στους δύο Γερμανούς υπέρ της πρόωρης αποχώρησης της Μέρκελ
Συντάκτης: Eidisis.grΣχεδόν ένας στους δύο Γερμανούς πολίτες, το 47%, επιθυμεί την απομάκρυνση της καγκελαρίου Μέρκελ πριν το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου (σ.σ. λήγει το 2021), εάν ξαναγίνει καγκελάριος, και μόνο το 36% επιθυμεί να παραμείνει πέραν της περιόδου αυτής στην καγκελαρία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου «YouGov» η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 14:50
Η Σεούλ επιβεβαίωσε συμφωνία με το Τόκιο για τις «γυναίκες ανακούφισης»
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Νότια Κορέα επιβεβαίωσε την Τετάρτη την ύπαρξη μιας μυστικής διευθέτησης με την Ιαπωνία στη συμφωνία του 2015 μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τα θύματα σεξουαλικής δουλείας της Νότιας Κορέας, τις λεγόμενες "γυναίκες ανακούφισης" που επιστρατεύθηκαν βιαίως στα πορνεία του ιαπωνικού στρατού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 14:50
Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εκπαιδεύει πρώην μαχητές του ΙΚ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εκπαιδεύουν πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία για να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.
Οι κατηγορίες, που διατύπωσε ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, αφορούν την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Τανφ, ένα στρατηγικό σημείο μεθοριακής διέλευσης στα συροϊρακινά σύνορα στη νότια Συρία.
Οι κατηγορίες, που διατύπωσε ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, αφορούν την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Τανφ, ένα στρατηγικό σημείο μεθοριακής διέλευσης στα συροϊρακινά σύνορα στη νότια Συρία.
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 14:50
Προειδοποιήσεις Ομπάμα για «ανεύθυνη χρήση των social media»
Συντάκτης: Eidisis.grΠροειδοποίηση για την ανεύθυνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απευθύνει ο πρώην πρόεδρος της Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος ανέλαβε χρέη δημοσιογράφου στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του BBC RADIO 4, χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του για τη συνέντευξη με τον Ομπάμα.