espa pkm

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 1:44:15 μμ

Κόσμος

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 07:50

Σφίγγει ο κλοιός του FBI γύρω από τον Τραμπ

Συντάκτης:
Πρώτα ήρθε το ψέμα, μετά η συγκάλυψη, και τώρα ξετυλίγεται σιγά-σιγά το κουβάρι της αποκάλυψης, σφίγγοντας τον κλοιό του FBI γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ. Η είδηση ότι ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI σημαίνει ότι ο ίδιος ο πρόεδρος μπορεί σύντομα να βρεθεί στο στόχαστρο του ειδικού ανακριτή που ερευνά το σκάνδαλο της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές.
Οι εχθροπραξίες και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, όπου οι δρόμοι έχουν κλείσει και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί σε πολλούς δρόμους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί άμαχος πληθυσμός και να διακοπεί η διανομή της ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ άλλων καυσίμων που θα βοηθήσουν στον εφοδιασμό με πόσιμο νερό, προειδοποίησαν την Δευτέρα τα Ηνωμένα Έθνη.
«Καλή η συνάντηση με τον Έντι Ράμα εν όψει της διάσκεψης κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στις 17 Μαΐου στη Σόφια» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ μετά τη συνάντησή του με τον αλβανό πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη Γερουσία στην Αλαμπάμα Ρόι Μουρ και του εξέφρασε και αυτοπροσώπως την υποστήριξή του, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 23:50

Στη Βόρεια Κορέα ο αναπληρωτής γγ του ΟΗΕ

Συντάκτης:
Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο αμερικανός Τζέφρι Φέλτμαν, που είναι αρμόδιος για τις Πολιτικές Υποθέσεις, θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφάν Ντουζαρίτς.
Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 22:50

Σύλληψη 13 Βόσνιων για εγκλήματα πολέμου

Συντάκτης:
Δεκατρείς Βόσνιοι συνελήφθησαν για εγκλήματα πολέμου που κατηγορούνται ότι διέπραξαν εναντίον Σέρβων στην περιοχή του Κόνιτς κατά της διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-95), όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές και δικαστικές πηγές.
Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 21:50

Γιούνκερ - Μέι: Χωρίς συμφωνία για το Brexit

Συντάκτης:
Οι διαφορές δεν λειάνθηκαν στις συνομιλίες ανάμεσα σε Βρετανία και ΕΕ για το Brexit, με τα αγκάθια να παραμένουν. Χωρίς τελική συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στην βρετανίδα πρωθυπουργό Τερίζα Μέι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε μόνος του την απόφαση να μην απαντήσει άμεσα στις κυρώσεις που επέβαλαν στη χώρα του οι ΗΠΑ πριν από έναν χρόνο και δεν επηρεάστηκε από τον πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν.
Ύποπτο πακέτο, το οποίο περιείχε κατά πάσα πιθανότητα μια χειροβομβίδα, εντοπίστηκε στην έδρα της κυβέρνησης της Θουριγγίας, στην Ερφούρτη. Το πακέτο είχε παραδοθεί την Παρασκευή το απόγευμα και βρισκόταν μέχρι την Δευτέρα σε αποθηκευτικό χώρο του κτηρίου.
Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens διαπραγματεύεται με βραζιλιάνους εισαγγελείς έναν διακανονισμό ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου ρεάλ (259 εκατ. ευρώ) για αστικές υποθέσεις που αφορούν παρατυπίες σε διαγωνισμούς για το μετρό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.