espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 12:08:34 μμ

Κόσμος

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έθεσε υπό κράτηση έναν άνδρα και μια γυναίκα από τη νησιωτική αυτή χώρα για διασυνδέσεις με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις με βάση τον αυστηρό νόμο για την ασφάλεια, ο οποίος επιτρέπει την φυλάκιση χωρίς να προηγηθεί δίκη.
Χάρη στις ήρεμες θάλασσες, αρκετές εκατοντάδες μουσουλμάνοι Ροχίνγκια έφτασαν την Πέμπτη στο Μπανγκλαντές εν μέσω εκκλήσεων να ασκηθεί περισσότερη πίεση στην ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κιι να αντιμετωπίσει την κρίση.
Η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ προσήλθε την Πέμπτη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης όπου δικαστής θα αποφασίσει για την φυλάκισή της ή μη, στο πλαίσιο έρευνας για «στάση», τη στιγμή που ορισμένα μέλη της καθαιρεθείσης αυτονομιστικής κυβέρνησης της Καταλωνίας είναι ήδη προφυλακισμένα.
Ο Λίβανος πιστεύει ότι η Σαουδική Αραβία έχει θέσει υπό κράτηση τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Σαάντ αλ-Χαρίρι και σχεδιάζει να συνεργαστεί με ξένα κράτη για να διασφαλίσει την επιστροφή του στη χώρα, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος του Λιβάνου.
Ο πλούτος των τριών πλουσιότερων ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα των Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και Ουόρεν Μπάφετ, ξεπερνά τον συνολικό πλούτο του φτωχότερου μισού του αμερικανικού πληθυσμού, δηλαδή 160 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Διάθεση για έπαινο προς την Κίνα και τον Σι Τζινπίνγκ είχε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, μιλώντας στο Μέγαρο του Λαού και αποκαλώντας τον κινέζο πρόεδρο «θερμό και ευγενικό» οικοδεσπότη.
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 13:50

Σαν σήμερα έπεσε το Τείχος του Βερολίνου

Συντάκτης:

9 Νοεμβρίου 1989 - 9 Νοεμβρίου 2017. Άλλη μια επέτειος από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ο ενθουσιασμός της ιστορικής εκείνης ημέρας στο Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο είναι ακόμη έντονος στις μνήμες πολλών.
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 13:50

Δεν παίρνουν όλοι στη Γερμανία δώρο Χριστουγέννων

Συντάκτης:


Το 55% των εργαζομένων στη Γερμανία παίρνουν «δώρο Χριστουγέννων», δείχνει σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κoινωνικών Μελετών (WSI) που πρόσκειται στο Ίδρυμα Χανς Μπέκλερ. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 εργαζόμενοι από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2017.
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 12:50

Τουρκία: Συλλήψεις 101 υπόπτων για σχέσεις με το ΙΚ

Συντάκτης:
Η τουρκική αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 101 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι συλλήψεις έγιναν στην Άγκυρα, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 245 υπόπτους στην τουρκική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 12:50

ΗΠΑ: Τερμαζίζεται η υποδοχή ανηλίκων από Κ. Αμερική

Συντάκτης:
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα σταματήσει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης να δέχεται την υποβολή νέων αιτήσεων για την ένταξη παιδιών που φεύγουν για να σωθούν από τη βία στο Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα σε ένα πρόγραμμα που τους χορηγεί καθεστώς πρόσφυγα στις ΗΠΑ πριν φθάσουν στην αμερικανική επικράτεια.