espa pkm

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 2:13:57 μμ

Κόσμος

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Πολωνίας διεκδίκησαν απόψε τη νίκη μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξήχθη σήμερα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου που δίνουν μόνο μια διαφορά 0,6 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι 117 μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν στην πρωτοφανή συντονισμένη επίθεση κατά της πολεμικής αεροπορίας στη Ρωσία.

Ανατροπές και σφιχτός ανταγωνισμός στις προεδρικές εκλογές της Πολωνίας με αμφίρροπο αποτέλεσμα. Ο εκλογικός αγώνας στην Πολωνία αναδεικνύει μια έντονα αβέβαιη κατάσταση, καθώς το αποτέλεσμα του exit poll δείχνει μια αναμέτρηση με ελάχιστη διαφορά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στοχοθετώντας ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια σε πέντε περιφέρειες, με αποτέλεσμα πολλά αεροσκάφη να τυλιχθούν στις φλόγες.

Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας που θα συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, αύριο στην Κωνσταντινούπολη, θα περιλαμβάνει τον υπουργό Άμυνας, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και αρκετούς στρατιωτικούς και αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 34 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε νοσοκομείο του Αμβούργου. Πριν από λίγη ώρα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο για εμπρησμό.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς ανακοίνωσε ότι διέταξε σήμερα τον στρατό να προχωρήσει στη Λωρίδα της Γάζας «ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση», αφότου ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απάντηση της Χαμάς σε μια αμερικανική πρόταση για εκεχειρία.

Η Ουκρανία διεξάγει σήμερα μεγάλη επιχείρηση κατά της Πολεμικής Αεροπορίας στη Ρωσία, χτυπώντας βάση στην ανατολική Σιβηρία, χιλιάδες χιλιόμετρα από τα σύνορά της, όπως δήλωσε πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU).

Πενήντα δύο παιδιά συνελήφθησαν στο Βέλγιο μεταξύ 2008 και 2017 με χρησιμοποίηση σπέρματος από τον ίδιο δότη, ο οποίος φέρει γονίδιο που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, αναφέρει δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας Le Soir.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 69 τραυματίστηκαν από την ανατίναξη δύο γεφυρών σε ξεχωριστές ρωσικές περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα Ρώσοι αξιωματούχοι.