Κόσμος
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 01:50
Γαλλία: Ξανά στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές για τα εργασιακά
Συντάκτης: Eidisis.gr«Όχι στο κοινωνικό πραξικόπημα» φώναξαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν ξανά στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα από τον Εμανουέλ Μακρόν μετά από πρόσκληση του επικεφαλής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» Ζαν-Λυκ Μελανσόν, που υποσχέθηκε ότι η μάχη μόλις αρχίζει.
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 01:50
ΥΠΕΞ Β. Κορέας: «Η επίθεση των βορειοκορεατικών πυραύλων κατά των ΗΠΑ αναπόφευκτη»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον ηγέτη της χώρας του Κιμ Γιονγκ-ουν «rocket man», έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη».
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 23:50
Βερολίνο-Γκάμπριελ: Απογοητευτική η ομιλία της Μέι
Συντάκτης: Eidisis.gr«Απογοητευτική» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την ομιλία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Φλωρεντία λέγοντας ότι δεν παρουσίασε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς το Λονδίνο θέλει να διαρθρώσει την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μεξικό είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και επίκεντρο 12 μίλια νοτιοανατολικά της πολιτείας Οαχάκα, ανακοίνωσε η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).
Πηγή: Το Βήμα
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 22:52
Τουρκία: Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ υπόσχεται αντίμετρα ως απάντηση στο κουρδικό δημοψήφισμα
Συντάκτης: Eidisis.grΤα αντίμετρα που θα λάβει η Τουρκία αν δεν ματαιωθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν θα έχουν διπλωματικές, πολιτικές, οικονομικές διαστάσεις και διαστάσεις ασφαλείας, είπε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 14:50
Γιγάντιο παγόβουνο κινείται προς τον Νότιο Ατλαντικό
Συντάκτης: Eidisis.grΈνα γιγάντιο παγόβουνο, το οποίο είχε πρόσφατα αποκολληθεί από την Ανταρκτική, άρχισε σιγά-σιγά να κινείται προς την ανοικτή θάλασσα. Τις τελευταίες εβδομάδες, το παγόβουνο Α-68, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν υπάρξει στο νότιο ημισφαίριο, κινείτο πέρα-δώθε κοντά στην παγοκρηπίδα Λάρσεν, από όπου είχε αποκοπεί.
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 14:50
Δοκιμή πυραύλου με βεληνεκές 2.000 χλμ ανακοίνωσε το Ιράν
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Ιράν προχώρησε στην "επιτυχή" δοκιμή του νέου της πυραύλου Khoramshahr, βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων, ικανού να φέρει πολλαπλές κεφαλές, μετέδωσε το Σάββατο η κρατική τηλεόραση.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται σε μια στιγμή που το κλίμα είναι πολύ τεταμένο μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, την οποία οι ΗΠΑ μαζί με πέντε ακόμη μεγάλες δυνάμεις υπέγραψαν με την Τεχεράνη το 2015.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται σε μια στιγμή που το κλίμα είναι πολύ τεταμένο μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, την οποία οι ΗΠΑ μαζί με πέντε ακόμη μεγάλες δυνάμεις υπέγραψαν με την Τεχεράνη το 2015.
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 14:50
Αναβλήθηκε συνέντευξη Τύπου για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν
Συντάκτης: Eidisis.grΗ συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει σήμερα το πρωί στο Αρμπίλ ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί σε σχέση με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής αναβλήθηκε για αύριο, Κυριακή, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κούρδου πρωθυπουργού.
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 12:51
Βραζιλία: Στρατιωτική επέμβαση σε φαβέλα λόγω συγκρούσεων συμμοριών
Συντάκτης: Eidisis.grΟ στρατός της Βραζιλίας αναπτύχθηκε την Παρασκευή για να ενισχύσει την αστυνομία στις επιχειρήσεις για την ανάκτηση του ελέγχου στη Ροσίνια, τη μεγαλύτερη φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε μέλη συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά, που κατατρομοκρατούν τους πολίτες την τελευταία εβδομάδα.
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 12:01
Γαλλία: Δημοσιεύτηκαν τα διατάγματα για τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα
Συντάκτης: Eidisis.grΤα πέντε διατάγματα που μεταρρυθμίζουν τον εργατικό κώδικα, που υπογράφηκαν χθες από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δημοσιεύτηκαν σήμερα το πρωί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να τεθούν σε ισχύ άμεσα.