espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 12:57:16 πμ

Κόσμος

Εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους γερμανούς πολιτικούς ότι ενδίδουν στον λαϊκισμό μετά τη δήλωση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι θα επιδιώξει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ περιμένουν το τρίτο τους παιδί.

Πηγή: Το Βήμα
Αν δεν μπορείς να νικήσεις τον εχθρό τότε πρέπει να ξεκινήσεις μαζί του διάλογο, δηλώνει ο ιστορικός Γεργκ Φρίντριχ, ο οποίος σε συντέντευξη στον ραδιοσταθμό DLF θεωρεί αναπόφευκτο έναν πυρηνικό πόλεμο σε βάθος χρόνου.
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 14:50

Μιανμάρ: Ακόμη 90.000 Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές

Συντάκτης:
Συνολικά 87.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι Ροχίνγκια, έχουν εγκαταλείψει από τις 25 Αυγούστου τη Μιανμάρ για να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Με τη νέα αυτή εκτίμηση ανεβαίνει σε σχεδόν 150.000 ο αριθμός των Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εργαζόμενων στον ΟΗΕ στην πόλη Κοξ Μπαζάρ στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών.
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 14:50

Ερημώνει το κέντρο της Νέας Υόρκης

Συντάκτης:
Το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης κατεβάζουν ρολά. Διάσημα εστιατόρια αλλά και καταστήματα με παγκόσμια φήμη αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, και στην πολυσύχναστη περιοχή του «Μεγάλου Μήλου» οι σκοτεινές βιτρίνες πληθαίνουν.
Συνολικά 87.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι Ροχίνγκια, έχουν εγκαταλείψει από τις 25 Αυγούστου τη Μιανμάρ για να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Με τη νέα αυτή εκτίμηση ανεβαίνει σε σχεδόν 150.000 ο αριθμός των Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εργαζόμενων στον ΟΗΕ στην πόλη Κοξ Μπαζάρ στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών.
Ένας 70χρονος Πολωνός, λάτρης του καγιάκ, κατάφερε να διασχίσει για τρίτη φορά τον Ατλαντικό μόνος του, φθάνοντας χθες στις γαλλικές ακτές, 111 ημέρες αφού αναχώρησε από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.
Εντείνεται η κρίση στη χερσόνησο της Κορέας, μετά τη χθεσινή πυρηνική δοκιμή του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Απαντώντας σήμερα η Σεούλ, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ευρείας έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια κατά μήκος με τα σύνορα με την Βόρεια Κορέα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφασίσει να καταργήσει το μέτρο βάσει του οποίου χορηγούνται άδειες παραμονής και εργασίας σε εκείνους που είχαν μπει στη χώρα παράτυπα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι, όμως θα δώσει στο Κογκρέσο έξι μήνες για να προετοιμάσει μια νομοθετική εναλλακτική λύση, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters δύο πηγές ενήμερες για το σχέδιό του.
Η εταιρεία στην οποία ανήκει το χημικό εργοστάσιο στο Κρόσμπι του Τέξας όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τεράστιες ποσότητες οργανικών υπεροξειδίων που βρίσκονταν αποθηκευμένες εκεί αποφάσισε να προχωρήσει στην ελεγχόμενη καύση των εναπομεινάντων εμπορευματοκιβωτίων με την εύφλεκτη και βλαβερή για τους ανθρώπους όταν καίγεται ουσία.